Lähetystyö: Lähellä Jeesusta viisi vuosikymmentä – tärkeintä lähetysjärjestölle ei ole lähetystyö vaan evankeliumi Ihmisiä ja ilmiöitä: Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa

Espoon seurakunnilta 40 000 euron lahjoitus Syyrian lapsille

 

Uusi maali ja toimivat wc-tilat vesipisteineen ovat houkutelleet lapsia takaisin Atallah Sukkariyan kouluun Keski-Syyriassa. Kuva: Olli Pitkänen/KUA

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto myönsi 21.5.2018 kokouksessaan 40 000 euroa katastrofiapua Syyrian sodasta kärsineiden lasten auttamiseen. Apu toimitetaan perille Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Katastrofiavulla kunnostetaan sodan takia hylättyjä ja pommitettuja kouluja tytöille ja pojille Pohjois-Syyriassa. Kouluakäymättömien lasten huoltajia rohkaistaan lähettämään lapset kouluun. Hankkeen avulla pystytään myös kouluttamaan opettajia ja maksamaan opettajien ja muun kouluhenkilökunnan palkkoja. Tavoitteena on tukea väkivaltaa ja aseellisia konflikteja kokeneiden koululaisten kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kouluikäisten lasten vanhemmille on hankkeessa varattu lisäksi ”rahaa työstä” -toiminto (cash-for-work), jonka tarkoituksena on antaa toimeentuloa akuuttiin tarpeeseen ja näin toimia kannustimena aktiivisille huoltajille. Ongelma poikkeustilanteissa on usein se, että isompien lasten koulunkäynti keskeytyy, kun he joutuvat akuutin rahan ja ruuan tarpeen takia töihin.

Karas-Sana Neliöb. 18.-24.3.

Kirkon Ulkomaanavun hankkeen avulla pystytään auttamaan ja tukemaan 5 987 edunsaajaa. Kirkon Ulkomaanapu toteuttaa hankkeen yhteistyössä kumppaninsa WATAN-säätiön kanssa. Espoon seurakuntien tukisumma kattaa 10 prosenttia koko hankkeesta.

Syyrian sota on kestänyt seitsemän vuotta ja jatkuu yhä. Kirkon Ulkomaanapu on toiminut sodan runtelemilla alueilla yhteistyöjärjestöjensä kanssa usean vuoden ajan erilaisissa akuutin avun, toimeentulon ja koulujen kunnostamisen parissa. Sotatilan jatkumisen vuoksi työ on ollut luonteeltaan humanitaarista apua, jota sodan päätyttyä pyritään jatkamaan pitkäkestoisempana kehitysyhteistyönä.

Espoon seurakuntien tiedotus