Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Espoon hiippakunnan piispanvaalissa jo kolme virallista ehdokasta

 

Espoon piispansauva. Kuva: Kirkon kuvapankki/Markku Pihlaja

Espoon hiippakunnan piispanvaalissa on tällä hetkellä kolme virallista ehdokasta: teologian tohtori Juhani Holma, teologian tohtori Kaisamari Hintikka ja rovasti Leena Huovinen.

Espoon piispanvaaliin on asettunut ehdolle Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, teologian tohtori, pastori Kaisamari Hintikka, johtava oppilaitospappi ja kisapappi, rovasti Leena Huovinen ja jumalanpalveluselämän kouluttaja, teologian tohtori Juhani Holma. Ehdokkaiden Valitsijayhdistykset jättivät valitsijayhdistysten perustamisasiakirjat tuomiokapituliin 21.6.

Espoon hiippakunnan piispanvaalin ehdokasasettelu alkoi 21.6. ja päättyy 21.8. Ehdokkaan voi asettaa valitsijayhdistys, jonka muodostaa vähintään 30 vaalissa äänioikeutettua henkilöä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Espoon piispanvaalissa äänioikeutettuja on lähtökohtaisesti 942. Äänioikeutetuista puolet on Espoon hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikot. Maallikkovalitsijoina toimivat hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenet, Espoon hiippakunnasta kirkolliskokoukseen valitut maallikkoedustajat, tuomiokapitulin lakimiesasessori ja tuomiokapitulin maallikkojäsen. Seurakuntien kirkkovaltuustot tai seurakuntaneuvostot ovat valinneet loput äänioikeutetut suhteessa seurakuntien väkimääriin.

Espoon piispanvaali järjestetään rovastikunnittain 8.10. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisessä vaalissa yli puolta annetuista äänistä, toinen vaali järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 1.11.

Uusi piispa vihitään virkaansa 10.2.2019 Espoon tuomiokirkossa. Espoon piispana toiminut Tapio Luoma valittiin arkkipiispaksi. Hän aloitti uudessa tehtävässä kesäkuun 2018 alussa.