Esitys kirkkoon kuulumattomien vihkimisestä kaatui kirkolliskokouksen äänestyksessä

 
Pitäisikö kirkkoon kuulumattoman saada kirkkohäät? kysyttiin kirkolliskokousedustajilta äänestysnapin äärellä.

Pitäisikö kirkkoon kuulumattoman saada kirkkohäät? kysyttiin kirkolliskokousedustajilta äänestysnapin äärellä. Kuva: Beatriz Pérez Moya / Unsplash

Suomessa kirkkoon kuulumatonta ei jatkossakaan vihitä kirkossa. Kirkolliskokous on hylännyt kirkkohallituksen esityksen siitä, että vihkiminen voitaisiin toteuttaa myös, jos vain toinen vihittävistä on rippikoulun käynyt kirkon jäsen.

Enemmistö kirkolliskokouksesta äänesti muutoksen puolesta, mutta esityksen hyväksymiseksi olisi tarvittu määräenemmistö eli kolme neljäsosaa äänistä. Muutoksen läpimeno olisi edellyttänyt 70 puoltavaa ääntä. Aänet jakautuivat muutoksen puolesta 54 ja sitä vastaan 39. Yksi edustajista äänesti tyhjää.

Äänestyksen tulos tarkoittaa sitä, että kummankin puolison tulee olla rippikoulun käyneitä ja kirkon jäseniä. Kirkollinen vihkiminen on mahdollista myös silloin, kun toinen vihittävistä kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja toinen johonkin muuhun kristilliseen kirkkoon tai kristilliseen uskontokuntaan Suomessa tai ulkomailla.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.