Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Erityispedagogi Lotta Uusitalo-Malmivaara AlfaStudiossa: Kouluissa pitäisi olla erikseen hyveisiin keskittyvä oppiaine

 

Erityispedagogi Lotta Uusitalo-Malmivaara on kirjoittanut yhdessä Kaisa Vuorisen kanssa kirjan Huomaa hyvä!, jossa annetaan välineet vahvuusopetuksen toteuttamiseen. KUVA: Kuvakaappaus AlfaStudiosta

Uusitalo-Malmivaaran mukaan hyveiden ei pitäisi olla sivutuote, jonka lapsien ajatellaan omaksuvan kuin itsestään vaikkapa tiimityön lomassa.

Viime torstaina AlfaTV:n keskusteluohjelmassa AlfaStudiossa pureuduttiin hyveisiin. Uuden Tien toimittajien Susanna Sarimaan ja Matti Korhosen johdolla pohdittiin muun muassa sitä, pitäisikö hyveitä opettaa kouluissa.

Erityispedagogi Lotta Uusitalo-Malmivaara totesi ohjelmassa, että opetussuunnitelma antaa eväitä hyveiden opiskeluun, esimerkiksi uskonnon ja elämänkatsomustiedon tunneilla tai myöhemmin psykologiassa ja yhteiskuntaopissa. Hänestä hyveiden ei kuitenkaan pitäisi olla sivutuote, jonka lapsien ajatellaan omaksuvan kuin itsestään vaikkapa tiimityön lomassa. Niiden opetuksen tulisi olla tietoista.

Perheniemi neliöb. 1.9.- MJa

”Kyllä pitäisi olla erikseen oppiaine”, Uusitalo-Malmivaara painotti.

Hänen kanssaan AlfaStudiossa olivat keskustelemassa kirjailija Joonas Konstig, teologi Joona Salminen ja eetikko Antti Kylliäinen. Kouluopetuksen lisäksi ohjelmassa paneuduttiin esimerkiksi siihen, miten hyveitä voi harjoitella ja kehittää ja millainen on hyvä ihminen. Ohjelma on nähtävissä AlfaTV:n Permanto-arkistosta.

 

Aiheet