Eri uskontokuntien johtajat kävelivät Helsingissä rauhan puolesta

 

Helsinki on Suomen monikulttuurisin kaupunki. Kuva: Kirkon kuvapankki

Torstai-aamuna Helsingin kaduilla kulki suuri joukko rauhan sekä monikulttuurisuuden ja uskonnon kannattajia.

Viime aikoina Euroopan uskonnollinen ilmapiiri on kiristynyt etenkin Pariisin ja Kööpenhaminan iskujen seurauksena. Helsingissä kolmen suurimman uskonnollisen ryhmän johtajat päättivät marssia rauhan puolesta. Kävelyyn osallistuivat muun muassa luterilaisen kirkon piispa Irja Askola, ortodoksisen seurakunnan rovasti Heikki Huttunen, juutalaisen yhteisön puheenjohtaja Yaron Nadbornik ja imaami Anas Hajjar.

– Eurooppalaiset uhkakuvat ja esimerkiksi Isis-järjestö tuottavat ymmärrettävästi pelkoa, mutta on tärkeää, että me kristityt emme lähde viholliskuvien luomisen tielle vaan haemme aktiivisesti yhteyttä muihin, kommentoi Irja Askola Yle:lle torstaina.

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

Kulkuetta Suomen lippua liehuttaen johtanut juutalaisen seurakunnan johtaja Yaron Nadbornik näki kävelyn paitsi rauhaa, myös uskontoa korostavana.

– Luulen, että monet suomalaiset uskovat korkeampaan voimaan. En tiedä, onko sillä väliä onko kyse Jumalasta vai jostain muusta, kunhan ajatellaan että ei olla tässä maailmassa yksin. Ajatus siitä, että joku huolehtii, antaa voimavaroja, Nadbornik pohdiskelee uskonnon hyviä puolia.

Noin satapäinen kulkue lähti liikkeelle Suomen islamilaisen yhdyskunnan moskeijalta, mistä matka jatkui Vanhan kirkon kautta synagogalle. Synagogalla luettiin yhteinen julkilausuma, joka painotti uskonnon ja monikulttuurisuuden tärkeyttä.