Entinen Jehovan todistaja, nykyinen hylkiö?

 

Tom-Kristian Heinäaho haki apua päästääkseen irti Jehovan todistajista.

KUUNTELE ÄÄNIKLIPPI. Kohu Jehovan todistajien ympärillä kiihtyy.
Suomen valtamedioissa on viime päivinä kohistu ja keskusteltu yhteisön entisistä jäsenistä, jotka ovat joutuneet erotetuiksi ja lahkon syrjimiksi.
Tom-Kristian Heinäaho selvisi ulos lahkosta haettuaan apua Uskontojen uhrien tuki ry:stä.

Kuluvalla viikolla YLE TV2:n Silminnäkijä -ohjelmassa kuultiin kolmen miehen kertomana kolme erilaista tarinaa siitä, miten elämä jatkuu, kun Jehovan todistajat ja siten myös omat sukulaiset ja lähimmäiset kääntävät selkänsä pois potkituille.

Homoseksuaalisuuden takia Jehovan todistajista erotettu Tom-Kristian Heinäaho joutui elämänsä pahimpaan kriisiin vuonna 2003, kun entinen uskonnontäyteinen ja suljettu elämä päättyi alkaakseen uudelleen täysin erilaisena.

Pipliaseura Neliöb. 8.-14.4.

Heinäaho kertoi Radio Dein Ajankohtaistunnille käyneensä henkisesti syvissä vesissä, mutta löytäneensä tukea muun muassa Uskontojen uhrien tuki (UUT) ry:n kautta.

– Jälkeenpäin tuntuu hämmästyttävältä, että siitä selvisi hengissä.

Radio Dein saamien tietojen mukaan Heinäaho ei ole ainoa laatuaan. Vastaavassa tilanteessa on lukuisia muita Jehovan todistajia irti rimpuilleita kohtalotovereita, jotka ovat hakeneet apua Uskontojen uhrien tuki ry:stä.

Jehovan todistajien tiedotusjohtaja Veikko Leinonen katsoo, että media haluaa tieten tahtoen heittää lokaa Jehovan todistajien niskaan esittämällä valheellisia väitteitä.

Jehovan todistajat muodostavat lahkon, joka ei sitoudu mihinkään kristilliseen kirkkokuntaan tai tunnustukseen, vaan noudattaa omaa oppiaan.

 

Kuuntele alla olevasta ääniklipistä, mitä Jehovan todistajista erotettu Tom-Kristian Heinäaho sanoo lahkosta lähtöä harkitseville (toimittaja Kalle Suomi). Lisää uutisjuttuja Radio Dein Ajankohtaistunnilla torstaisin kello 9-10. Uusinta 13-14.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)