Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Elokuvalla tukea Nepaliin

 

Yleisö-Jussin saaneella Autolla Nepaliin –Unelmien elokuvalla kerätään rahaa Nepalin maanjäristyksen uhreille. Projekti on ollut alusta saakka Nepalin ja hyväntekeväisyyden asialla, sillä kaikki elokuvantekijöiden lipputulot on lahjoitettu hyväntekeväisyyteen.

Elokuva esitetään ensi viikolla ainakin Tampereella, Lahdessa, Helsingissä ja useassa elokuvateatterissa ympäri Etelä-Pohjanmaata. Helsingin maanantainen näytös kaupungin toiseksi suurimmassa elokuvateatterissa myytiin loppuun vain muutamassa päivässä. Etelä-Pohjanmaalla taas kymmenen alueen elokuvateatteria on luvannut luovuttaa kaikki näytöksistä saadut tulot Nepalin katastrofiapuun. Käytännössä se tarkoittaa yli 1500 istumapaikkaa. Tampereella taas teknillisen yliopiston ylioppilaskunta järjestää maanantaina ilmaisen näytöksen elokuvasta jäsenistölleen. Näytöksessä elokuvan tekijäjoukko kertoo myös tavoista, joilla jokaisen on mahdollista auttaa katastrofin uhreja. Ylioppilaskunta lahjoittaa samalla 2000 euroa Nepalin jälleenrakennukseen.

Yksittäisiä hyväntekeväisyysnäytöksiä on ollut pitkin kevättä ympäri Suomen. Hyväntekeväisyysnäytöksistä osassa maksu on ollut vapaaehtoinen, jolloin jokainen maksaa sen verran mitä pystyy tai haluaa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Lahjoitusvarat on suunnattu pääosin Fidan, SPR:n ja Kirkon Ulkomaanavun kautta Nepaliin.

Marraskuussa elokuvateatterilevitykseen tullut Autolla Nepaliin -Unelmien elokuva on ollut elokuvakentällä harvinainen tapaus. Ensinnäkin siitä saadut tuotot on käytetty hyväntekeväisyyteen, toisekseen se oli ensimmäinen täysin joukkorahoittamalla tehty elokuva Suomessa. Koko elokuvan ja projektin ideana oli alkujaan saada näkyvyyttä Nepalin kastittomille, joita projektin ideoija Juho oli kohdannut aiemmin työssään Aasiassa.