Elämäntaito: Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ammentaa politiikkaan vastoinkäymisistään ja niistä selviytymisestä Uutiset: Paperipula haastanut myös kristillistä kustannustoimintaa – ”Vasta neljäs paperitilaus saatiin onnistumaan – hinta noussut jopa 70 prosenttia”

Elämisen arvoista

 

Susanna Sandhu ja Tommi Koivu

Arvo ilman tekoja on merkityksetön, kirjoittavat lääkäri Tommi Koivu ja psykologi Susanna Sandhu kirjassaan Elämisen arvoista. Molemmat ovat työssä Härmän Kuntokeskuksessa.
– Joskus voimme unelmoimalla löytää itsellemme tärkeitä asioita, jotka kertovat arvoistamme. Unelmointi on yleensä helppoa, mutta pelkästään se ei riitä. Vasta teot antavat arvoillemme merkityksen, Tommi ja Susanna selittävät.

Molemmat ovat kohdanneet työssään reilun kymmenen vuoden aikana tuhansia ihmisiä, joiden elämässä samat teemat nousevat esiin yhä uudestaan. Idea huomenna ystävänpäivänä julkistettavasta elämäntaitokirjasta syntyi, kun työssä oli käynyt ilmeiseksi, että sellaista tarvitaan.

Kirjan tavoitteena on auttaa lukijaa löytämään omat arvonsa ja elämään itsensä näköistä elämää. Omien arvojen mukaisen elämän suurimmat esteet ovat usein mielen alueella: tunteissa ja ajatuksissa.
– Emme voi kontrolloida tunteitamme emmekä aina ajatuksiammekaan. Tunteet ovat usein ohimeneviä, eivätkä ajatukset aina ole totta. Elämän ei siis pitäisi ohjautua tunteiden ja ajatusten vaan omien arvojen mukaan.

Perheniemi neliöb.(vuosisop.)23.3.alk. MJa

Toimintaa esteistä huolimatta

Elämisen arvoista on kirjoitettu tavallisille ihmisille, sydämen tasolta. Kirjan avulla voi tarkastella elämänsä kurssia ja tarvittaessa suunnata sen uudelleen. Tavoitteena on löytää kosketus omaan sisäiseen maailmaansa ja alkaa toteuttaa itsensä näköistä elämää tekemällä omien arvojensa mukaisia tekoja.

– Ajattelemme, että omien arvojen mukaisia tekoja voi tehdä aina, olipa elämäntilanne millainen tahansa.

Tommi Koivu ja Susanna Sandhu halusivat kirjoittaa aiheesta lyhyesti ja käytännönläheisesti, koska varsinkaan väsyneinä ihmiset eivät jaksa lukea pitkiä ja teoreettisia kirjoja.

Kirjoittajat käyttävät paljon tarinoita ja esimerkkejä omasta elämästään. Lisäksi on tehtäviä, joita lukija voi pohdiskella itsekseen.
– Haluamme haastaa lukijan kuuntelemaan ajatustensa sijaan enemmän sydäntään. Armollisuus ja lempeys itseä kohtaan on tärkeää. Ei kai siitä ole kenellekään haittaa, jos sinä voit hyvin?

Tiia Klemettilä

Elämisen arvoista -kirjan julkaisija on Päivä Osakeyhtiö.