Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

#Ekopaasto haluaa pelastaa maailman paastoamisella

 

Ekopaasto-kampanja haastaa paastoamaan yhteisöllisesti sosiaalisen media kautta. Nettisivuilta saa vinkkejä omaan paastoon.

#Ekopaasto-kampaja kehottaa keventämään, hiljentämään ja hiljentymään. Paaston aikana on tarkoitus etsiä tapoja muuttaa elämäänsä niin, että voi hillitä ilmastonmuutosta. Paaston aika on tuhkakeskiviikosta pääsiäispäivään eli tänä vuonna 18.2. – 4.4.2015.

Tulevan laskiaissunnuntain ja -tiistain kautta laskeudutaan huhtikuuhun asti kestävään paastonaikaan. Tänä vuonna paastoa voi viettää yhteisöllisesti osallistumalla sosiaalisessa mediassa, etenkin Facebookissa ja Twitterissä, käytävään #Ekopaasto-kampanjaan. Kampanjalla on myös kotisivu, jolta Ekopaaston osallistumisohjeiden lisäksi löytyy muistutus paaston alkuperäisestä hengellisestä ideasta.

Kampanjaan osallistutaan sitoutumalla omaan paastopäätökseen ja tykkäämällä Facebookin kampanjasivusta. Paastota voi esimerkiksi kiinnittämällä huomiota ruokavalioonsa ja suosimalla kasvisruokaa, pitämällä karkki- tai shoppailulakon ja lajittelemalla omat jätteensä. Facebook-sivulta huomaa, että ainakin bloggarit ovat ottaneet haasteen vastaan.

SRO Naistenpäivät neliöb. 25.-31.3.

Paastolupauksen tekeminen, sen ilmoittaminen ja paaston sujumisesta kertominen sosiaalisessa mediassa patistaa myös pitämään luopauksen. Facebookissa käynnistyvän verkkotestin avulla voi saada osviittaa siitä, millainen ekopaastoaja on.

Hyvää itselle ja lähimmäisille

Kampanjaan houkutellaan mukaan päätavoitteen lisäksi myös palkitsemalla osallistujia ja tykkääjiä viikoittain. Sosiaalisessa mediassa on tarjolla joka päivä vinkkejä omaan paastoon. Lisäksi Marttojen ja Suomen ympäristökeskuksen (SYKE:n) sivustoille on koottu runsaasti ideoita oman paastoreseptin kehittelyyn.

Sen lisäksi, että ilmastonmuutoksen torjuminen edes pienin teoin on hyväksi kaikille maapallon ihmisille, lähimmäisiä voi auttaa ekopaaston aikana myös rahallisesti. Paaston ajaksi on perustettu keräyskampanjaan maailman ruokaturvan kohentamiseksi. Apu menee perille Kirkon Ulkomaanavun kautta.

”Ekopaasto on mahdollisuus tehdä hyvää itselle ja toisille, lähellä ja kaukana. Hyvän tekeminen kannattaa aina”, sanoo keräyksen suojelija ja Helsingin piispa Irja Askola Ekopaastokeräyksen omilla nettisivuilla. Sivuilla vedotaan siihen, että 840 miljoonaa ihmistä, eli joka kahdeksas ihminen maailmassa, kärsii kroonisesta aliravitsemuksesta.

Ekopaasto-kampanjan järjestävät Suomen evankelisluterilainen kirkko, Suomen ympäristökeskus, Suomen ekumeeninen neuvosto, Kirkon Ulkomaanapu Changemaker ja Martat.

Lähde: Ekopaasto