Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Ekumeeninen teko -tunnustus Taizé-tapahtumalle

 

Suomen Ekumeeninen Neuvosto on myöntänyt Taizé Helsinki 2012 -tapahtumalle Ekumeeninen teko 2012 -tunnustuksen.

Taizé Helsinki 2012 -tapahtuma kokosi pääkaupunkiin 28.–30.9. yli tuhat nuorta Pohjoismaista, Baltiasta, Venäjältä, muualta Euroopasta ja USA:sta. Myös pääkaupunkiseutulaiset löysivät tiensä tapahtumaan, jonka kokonaiskävijämäärä oli 9000.

Eri puolilla maailmaa järjestettäviä Taizé-tapahtumia kutsutaan ”Luottamuksen pyhiinvaellukseksi”. Suomessa tapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Palkitsemisen perusteluissa Suomen Ekumeenisen Neuvoston hallitus toteaa, että tunnustus annetaan rohkeasta aloitteesta ja ekumeniaa erinomaisesti edistäneestä kansainvälisen tapahtuman toteutuksesta. Tunnustuksen antamisella Taizé Helsinki 2012 -tapahtumalle Suomen Ekumeeninen Neuvosto haluaa myös osoittaa kunnioitusta sille pitkäaikaiselle työlle, jota juuri tapahtuman kynnyksellä edesmennyt kirjailija Anna-Maija Raittila teki niin Taizé-liikkeen hyväksi kuin suomalaisen ekumenian edistämiseksi.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto myöntää vuosittain Ekumeeninen teko -tunnustuksen hankkeille tai ideoille, jotka vahvistavat ekumeenista asennetta ja vievät eteenpäin kristittyjen ykseyspyrkimyksiä. Tunnustuksella palkitaan sekä uusia ideoita että ekumeenista jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä.

 
Artikkelibanneri perussanoma