Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Ekumeeninen ristisaattoviikko on uskosta todistamista

 

Ekumeeninen ristisaattoviikko, ”Kristus keskellämme”, kokoaa Espoossa yhteen eri kirkkokuntiin kuuluvia kristittyjä. Kyseessä on historiallinen missiotapahtuma, jossa todistetaan yhteisestä uskosta.
Idean ristisaattoviikosta esitti viisi vuotta sitten isä Heikki Huttunen, joka on nykyään Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri. Tapahtumasta kasvoi Espoon ekumeenisen toimikunnan puheenjohtaja Antti Kruusin pappisuran suurin projekti.

Kristus keskellämme -ristisaatto järjestetään Espoossa kuutena päivänä 18.-23.10. Tapahtumasarjan viimeinen tilaisuus on sunnuntaina 23. lokakuuta Tapiolan kirkossa järjestettävä ekumeeninen radiojumalanpalvelus, joka aloittaa toisen kirkollisen teemaviikon: ekumeenisen vastuuviikon.

Ristisaattoviikolla eri puolilla Espoota järjestetään lukuisia ekumeenisia tilaisuuksia, jotka liitetään toisiinsa ristisaatolla. Viitenä päivänä järjestettävistä pyhiinvaelluksista kertyy kilometrejä yhteensä noin maratonin verran, runsaat neljäkymmentä. Vaelluksille voi osallistua myös osan matkaa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Ristisaatossa seurataan kävellen ristiä. Ennen jokaista osuutta pyhiinvaeltajat siunataan matkalle, heidän kaulaansa pujotetaan tau-risti ja mukaan otetaan oma reppu eväineen.

– Matkalla lauletaan sekä rukoillaan ääneen ja hiljaisuudessa. Kristittynä oleminen on tiellä olemista. Se konkretisoituu pyhiinvaelluksella, kuvailee Antti Kruus.

– Tärkeintä on vaeltaa yhdessä, viettää rukouselämää ja päätyä hyvään paikkaan, kokoontua yhdessä, todistaa uskosta ja ylistää Jumalaa.

Ekumeenisen ristisaattoviikon suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Espoon ekumeeninen toimikunta. Siihen kuuluvat Espoon helluntaiseurakunta, Espoon Majakka-seurakunta, Espoon luterilaiset seurakunnat, Helsingin ortodoksinen seurakunta (Tapiolan toimipiste), Pyhän Marian katolinen seurakunta ja Espoon vapaakirkko.

Ekumeenisen vastuuviikon radiojumalanpalvelus Yle Radio1:llä sunnuntaina 23.10 klo 18.00.

Antti Kruusin haastattelu Radio Deissä tiistaina 18.10 klo 10.40.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)