Egyptin pommi-iskussa kuolleille muistohetkiä

 

Ruotsissa järjestetään muistohetkiä Egyptin pommi-iskun johdosta. Tilaisuuksia järjestetään koptikirkoissa Hägerstenissä, Södertäljessä ja Göteborgissa tulevana sunnuntaina. Muistohetkissä rukoillaan kuolleiden ja heidän omaistensa puolesta, kertoo isä Tobia Lelsemuily koptikirkosta Hägerstenistä.

Isä Tobia uskoo, että jotain Egyptin pommi-iskun kaltaista voisi tapahtua myös Ruotsissa. Emme voi olla muistamatta Tukholmassa sattunutta tapausta ennen joulua. Se mitä Alexandriassa tapahtui, oli hirvittävää, Isä Tobia kommentoi Dagen lehdelle.

Lauantaina koptikirkon toimesta Tukholman eduskuntatalon edustalla järjestetään rauhanomainen mielenosoitus, johon kaikki halukkaat ovat tervetulleita.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Uhkaukset ja väkivalta jatkuvat

Myös Saksassa oleva koptikirkko on saanut viime viikkoina terroriuhkauksia, Anba Damian, Saksassa asuvien koptien piispa kertoi BILDille.

– Meitä on varoitettu useampaan otteeseen radikaalimuslimien hyökkäyksestä joulumessuun. Internet on täynnä uhkauksia meitä kohtaan. Olen kirjoittanut sisäministeriöön ja pyytänyt suojelusta, Damian sanoo.

Osa Egyptin muslimeista on tuominnut uudenvuodenyön iskun ja osoittanut surunvalitteluja kristityille.

Koptit ovat Egyptin suurin uskonnollinen vähemmistö. Egyptiläisten koptikristittyjen kokema väkivalta ja väkivallan uhka huolestuttaa myös Euroopan parlamentin edustajia sekä kansainvälisiä ihmisoikeusjärjestöjä, jotka ovat vaatineet Egyptin hallitusta puuttumaan tilanteeseen ja parantamaan Egyptin kristittyjen oikeusturvaa.