Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Egyptiläinen televisiojuontaja sai vankeustuomion uskonnon halveksinnasta

 

Islam al-Beheiry on uudistusmielinen muslimi. KUVA: KUVAKAAPPAUS AL-BEHEIRYN YOUTUBE-SIVUSTOLTA.

Islam al-Beheiry tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen, kertoo kristillinen ihmisoikeusjärjestö Christian Solidarity Worldwide (CSW).

Islam al-Beheiryn juontamassa ohjelmassa keskusteltiin muun muassa islamista luopumisen rangaistuksesta ja islamin profeetta Muhammadin varhaisesta avioliitosta ja opetuksista. Maailman johtavan sunnilaisen yliopiston, al-Azharin nostaman syytteen mukaan al-Beheiry on ajanut äärimmäistä ideologiaa, halveksinut islamilaisia oppineita ja pyrkinyt horjuttamaan kansallista rauhaa. Egyptiläinen tuomioistuin tuomitsi al-Beheiryn 30. toukokuuta.

Islam al-Beheiry on puolustuksekseen kuvaillut itseään islamilaiseksi tutkijaksi, jonka tarkoituksena on uudistaa uskonnollista ”diskurssia” ja ehkäistä islamilaisen perinnön toimimisen ääriajattelun perusteena.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Egyptin presidentti Abdel Fattah el-Sisi on puhunut islamilaista ääriajattelua vastaan, mutta CSW:n toiminnanjohtaja Mervyn Thomas pitää al-Beheiryn tuomion kaltaisia toimenpiteitä huolestuttavina trendeinä.

”Vaikka presidentti on kehottanut uskonnolliseen uudistukseen, uskonnon halveksimissyytöksiä ja jumalanpilkkasyytöksiä esiintyy yhä useammin”, Thomas sanoo CSW:n tiedotteessa.

 
artikkelibanneri Uusi Tie