Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Eero Huovinen: ”Raamatun lukeminen on kuin pilkille menisi”

 

Eero Huovinen pohti ylösnousemusta Radio Dein Toivon tuomiokapitulissa perjantaina.

KUUNTELE KLIPPI. Emerituspiispa Eero Huovinen kirjoittaa uudessa kirjassaan Kristuksen ylösnousemuksesta. Aihe alkoi vaivata ajattelijaa hänen kahlattuaan tuttuja evankeliumitekstejä läpi ties monettako kertaa. Raamatussa itse ihmettä ei selosteta; se pysyy verhon takana. Lukijalle avataan kuva tyhjästä haudasta, enkelien todistuksista ja ylösnousseen kohdanneiden hämmennyksestä.

– Raamatun lukeminen on kuin pilkille menisi. Kiertokairan kanssa hitaasti pyörittäen terä menee aina vain syvemmälle. Jossain kohtaa edessä oleva jää murtuu ja esiin tulee raikasta vettä, kuvasi Eero Huovinen suhdettaan evankeliumiteksteihin Radio Dein haastattelussa perjantaina.

Vaikka eläkepäiviä viettävä kirkonmies on käynyt läpi evankeliumien jakeita lukemattomia kertoja, hän sanoo yhä löytävänsä niistä yllättäviä kerrostumia ja tasoja, jotka alkavat puhutella.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Olen märehtinyt evankeliumeja kuin lehmä laitumella. Lähes joka kierroksella paljastuu uusia hämmästyttäviä piirteitä, Huovinen totesi Toivon tuomiokapituli -ohjelmassa.

Ohjelma radioitiin Helsingin Kallion kirkosta. Samassa paikassa Huovinen aloittaa kolme iltaa kestävän Jeesuksen ylösnousemusta käsittelevän luentosarjan ensi viikolla. Maanantai-iltana Huovinen pohtii pääsiäisaamun tapahtumia. Seuraavana iltana emerituspiispa analysoi enkelin kohdanneiden ihmisten todistusta ja tyhjältä haudalta palanneiden Jeesuksen aikalaisten reaktioita. Keskiviikkona pääosassa on Maria ja ylösnousseen Jeesuksen kohdanneiden ihmisten todistukset.

Kallion kirkko on Helsingissä eläkepäiviään viettävälle Huoviselle tuttu paikka. Hänestä on tullut säännöllinen vieras Kallion kirkon sunnuntaiaamujen messuissa. Ensi viikolla emerituspiispa siirtyy pitkästä aikaa penkistä puhujan paikalle.

Toivon tuomiokapituli uusintana Radio Deissä tiistaina 25.3. klo 19-20. Ohjelma myös Radio Dein nettiarkistossa.

Huovisen luentosarja Kallion kirkossa

Kuuntele, mille paikalle Eero Huovinen istuu sunnuntain messussa ja miksi. (toimittajana Teemu Laajasalo, 3 min):

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)