Kotimaa: Räsäsen ja Pohjolan käräjillä suullinen kuuleminen sukelsi raamatuntulkintaan – jutun käsittely jatkuu helmikuussa

Eero Heinäluoma Radio Deissä: ”Presidentinvaali on tehtävä josta ei voi kieltäytyä”

 

Eero Heinäluoma puhui Radio Dein itsenäisyyspäivän aaton haastattelusta kristillisistä arvoista ja presidentinvaaleista. Kuva: Marjaana Keränen

Itsenäisyyspäivän linnanjuhliin valmistautuva eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma vihjaisi Radio Dein suorassa aamulähetyksessä torstaina presidenttiehdokkuuden kiinnostavan.
– Presidentinvaali on sellainen, että minusta siitä tehtävästä ei voi kieltäytyä.

Heinäluoma kuitenkin korosti Radio Dein haastattelussa, että asia ei ole vielä ajankohtainen ja lopullista päätöstä ehdokkaaksi asettumisesta joudutaan vielä odottamaan. Seuraavat presidentinvaalit käydään Suomessa vuonna 2018.

– Sen olen oppinut, että politiikassa jo viikko on pitkä aika. Täytyy katsoa, miten on kannatusta ensi eduskuntavaaleissa ja mitä mieltä helsinkiläiset äänestäjät, jotka minun kohtalooni eniten vaikuttavat. Sitten katsotaan elämää sen jälkeen. Monella muulla alalla voi suunnitella elämäänsä enemmän, mutta politiikassa on eduskuntavaalit, jotka jakavat elämän ja kortit uudelleen ja se täytyy ottaa pohdinnoissa huomioon, Heinäluoma muotoili.

IK-opisto (vuosisop) neliöb.17.-30.1.MJa

Seuraavat eduskuntavaalit käydään huhtikuussa.

Kun puhemiehen tehtävät on hoidettu loppuun asti, mitä niiden jälkeen?

– Eduskuntavaaleissa testataan luottamus ja niihin pitää mennä nöyrällä mielellä. Oven karmin kohdalla täytyy vähän kumartaa, kun Hakaniemen torille menee.

Jouluparaati kuullaan Radio Deissä joka arkiaamu klo 7-11. Aamun parhaat palat uusitaan iltapäivällä klo 13-14.

Eero Heinäluoma paljasti Radio Dein Jouluparaati-lähetyksessä, että hänen työpöydällään on lahjaksi saatu Raamattu ja että rukous on noussut tärkeäksi asiaksi eduskunnan puhemiehen elämässä [toimittaja Ariel Neulaniemi, 3 min]:

 
Radio Dei Radiot_fi