Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Eduskunnassa keskustellaan tänään avioliitosta

 

Kuva: Aito avioliitto ry/Pentti Tuovinen

Avioliittoa naisen ja miehen välisenä liittona puolustava kansalaisaloite on tänään eduskuntakäsittelyssä. Huomenna asiasta mitä todennäköisimmin äänestetään. Vielä on mahdollista, että sukupuolineutraali avioliittolaki kumoutuu.

Lakivaliokunta sai keskiviikkona 15.2. valmiiksi mietinnön koskien aito avioliitto -kansalaisaloitetta. Lakivaliokunta esittää mietinnössään sukupuolineutraalia avioliittolakia vastustavan kansalaisaloitteen hylkäämistä. Neljä kansanedustajaa, Laura Huhtasaari (PS), Antero Laukkanen (KD), Miko Niikko (PS) ja Leena Meri (PS), liittivät mietintöön vastalauseen.

Lakivaliokunta päätti marraskuun puolivälissä lähettää aito avioliitto -kansalaisaloitteen perustuslakivaliokuntaan lausunnon saamiksesi kansalaisaloitteeseen. Perustuslakivaliokunta ei asettanut estettä sille, etteikö asiasta voitaisi tehdä mietintöä ja siten käsitellä sitä istuntosalissa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Tänään eduskunnan täysistunnossa keskustellaan kansalaisaloitteesta sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseksi. Huomenna perjantaina avioliittoa naisen ja miehen välisenä liittona puolustava kansalaisaloite on mitä todennäköisimmin tulossa eduskunnan äänestykseen.

Vaikka lakivaliokunta esitti mietinnössään kansalaisaloitteen hylkäämistä, vielä teoreettinen mahdollisuus, että eduskunta palauttaa avioliiton naisen ja miehen väliseksi ja siten sukupuolineutraali avioliittolaki kumoutuu. Asian käsittelyllä on kiire, sillä mahdollisen sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisen on tapahduttava ennen maaliskuun alkua, jolloin lain olisi määrä tulla voimaan.

Kansalaisaloite sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta on ensimmäisessä käsittelyssä eduskunnassa täysistunnossa to 16.2. Suora verkkolähetys käsittelystä on nähtävissä klo 16.00 alkaen www.eduskunta.fi