Daniel Nummelan hartaus: Jumala muistaa lupauksemme

 
Daniel Nummelan hartauskirjoitus

Juhlan suuruutta kuvastaa se, että joulun viettoon kuljetaan neljän adventtisunnuntain kautta, Daniel Nummela kirjoittaa

Joulun tapahtumat ovat yksi suurista historiallisista todistuksista Jumalan johdatuksesta. Joulun merkityksestä kertoo se, että juhlimme noita tapahtumia vielä 2000 vuotta Jeesuksen syntymän jälkeen.

Elämämme tapahtumat eivät monestikaan mene niin kuin toivoisimme tai ajattelisimme, että niiden tulisi mennä, jos hyvä Jumala johtaa elämäämme. Jumalan johdatusta voi olla vaikea nähdä juuri sillä hetkellä, jota elämme. Jumalan johdatukseen voi kuitenkin luottaa ja usein huomaammekin jälkeen päin, että Hän johdatti silläkin hetkellä, jonka tarkoitusta emme itse ensin ymmärtäneet.

Joulun tapahtumat ovat yksi suurista historiallisista todistuksista Jumalan johdatuksesta. Ensimmäisenä jouluna eli Jeesuksen syntymän aikaan alkoivat nimittäin toteutua Jumalan noin 2000 vuotta aikaisemmin Aabrahamille antamat lupaukset (1. Moos. 12:1–3).

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Joulun merkityksestä kertoo se, että juhlimme noita tapahtumia vielä 2000 vuotta Jeesuksen syntymän jälkeen. Juhlan suuruutta puolestaan kuvastaa se, että joulun viettoon kuljetaan neljän adventtisunnuntain kautta.

Kolmas adventtisunnuntai kiinnittää katseemme Johannes Kastajaan. Jeesuksen mukaan hän oli ennen Messiaan tuloa luvattu toinen Elia (Matteus 11:7–15). Hänen tehtävänsä oli valmistaa tietä Jumalan lupaamalle Vapahtajalle. Elia oli Jumalan profeetta, joka pelkäsi, että kaikki Jumalan lapset oli tuhottu (1. Kun. 19:10). Hän luuli olevansa ainoa uskollinen, joka oli jäljellä. Elia ei kuitenkaan ollut oikeassa. Hänen lisäkseen oli tuhansia muita, jotka olivat pysyneet uskollisina Jumalalle. Samoin oli Paavalin aikana kuten myös tänä päivänä. Jumala pitää huolen omistaan.

Raamatussa meille kerrotaan, että kaikki ihmiset ovat rikkoneet Jumalan tahdon eli tehneet syntiä ja ovat siksi vailla yhteyttä Jumalaan (Room. 3:9–20). Elian, kuten myös Johannes Kastajan, tehtävänä oli kertoa ihmisille Jumalan valtakunnan todellisuudesta eli Jumalan pohjattomasta rakkaudesta meitä ihmisiä kohtaan.

Elia ei nähnyt herätystä, jonka hän toivoi käynnistyvän, ja Johannes Kastaja koki kurjan kuoleman vankilassa. Jumala on kuitenkin uskollinen. Vaikka kaikki ei mennyt inhimillisesti niin kuin olisimme ajatelleet, Jumalan suunnitelma toteutui ja niin Jeesus syntyi ihmiseksi. Tämä kaikki tapahtui siksi, että me voisimme saada syntimme anteeksi ja palata Jumalan yhteyteen. Juuri tästä joulu meille kertoo. Joulu vakuuttaa, ettei mikään voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Rakkaudesta, joka on käynyt kaikkein kirkkaimmin ilmi Jeesuksen kuolemassa ristillä meidän syntiemme sovitukseksi. ( Joh. 3:16)

Daniel Nummela
lähetysjohtaja
Suomen Ev.lut. Kansanlähetys

 

 

Daniel Nummelan hartauskirjoitus on julkaistu alun perin Radio Dein ystävien Aalloilla-lehdessä 4/2023. Voit tilata lehdestä itsellesi näytenumeron.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)