Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Brittinaiset etsivät rajoja islaminuskosta?

 

Moni Euroopan maan on viime aikoina kieltänyt musliminaisilta kasvoja peittävän hunnun tai burkan käytön.

Yllättävää onkin, että yhä useampi englantilainen nainen haluaa kääntyä muslimiksi ja pukeutua peittävään asuun. Ilmiö on kasvussa erityisesti Lontoossa.

Vuoden 2001 västölaskennan aikana islmain uskoon tulleita entisiä kristittyjä oli noin 30 000. Swansean yliopiston tutkimuksen mukaan lukumäärä on nykyään yli 50 000.

Tutkimus osoittaa, että uskontonsa vaihtaneet naiset ovat yleensä yliopistokoulutuksen saaneita ja iältään noin 20-30-vuotiaita.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Syitä ilmiölle on haettu monesta suunnasta. Islamin uskoon kääntymisistä tapahtuu avioiduttaessa muslimin kanssa. Kääntymisen kokeneet naiset ovat kertoneet vaikuttimikseen myös yksinäisyyden, masennuksen ja rauhan etsimisen. Osalla syy löytyy tarpeesta peitellä omaa ulkonäköä.

Syytä on haettu myös länsimaisesta maallistuneesta elämästä. Rajojen ja sääntöjen noudattaminen saattaa tuoda turvaa ja tasapainoa kaoottiseksi koettuun maailmankuvaan. The Daily Mail -lehti uutisoi hiljattain selvityksestä, jonka mukaan keskimääräinen käännynnäinen on valkoihoinen nainen, joka on kyllästynyt kerskakulutukseen moraalittomaan elämään.

Jotkut islamiin kääntyneet naiset ovat myös kokeneet, että heidän sosiaalinen statuksensa on noussut uskonnon vaihtamisen jälkeen. Toisaalta osa kokee uuden uskonnon myös rajoitteena, sillä kaikilla musliminaisilla ei ole oikeutta hakeutua töihin tai opiskelemaan kodin ulkopuolelle.

 
artikkelibanneri Uusi Tie