Mika Tuovinen: ”Jos rahat menevät Raamatun opetuksessa pitäytymisen vuoksi, ei voi mitään”

 

Ensi vuoden alussa Kansanlähetyksen lähetysjohtajana aloittavan Mika Tuovisen mukaan Kansanlähetys ei voi taipua joidenkin etelä-Suomen seurakuntien kirkkoneuvostojen painostuksen alla.

Esimerkiksi Vantaalla ja Helsingissä kirkkoneuvostot ovat ryhtyneet kyselemään järjestöltä naispappeudesta ja homoseksuaalisuudesta rahoituspäätöksiä silmällä pitäen.

Tuovinen sanoo, että sen sijaan on hyvä pohtia erilaisten ihmisten kohtaamista, jossa tarvitaan hienosäätöä ja kunnioitusta.

Tuovinen kirjoittaa blogissaan, että luultavasti tärkein ja ratkaisevin kriteeri kirkkoneuvostoille on, miten Kansanlähetys suhtautuu homoseksuaalisuuteen.

– Jos rahat menee Jumalan Sanassa eli Raamatun opetuksessa pitäytymisen vuoksi, ei voi mitään. Eli sen vuoksi, että Kansanlähetys pitäytyy näkemykseen, että homous on Jumalan tahdon vastaista.

Tuovinen nostaa blogissaan esimerkin Vanhasta Testamentista, jossa kerrotaan, miten kuningas rakensi epäjumalan, jota kaikkien piti kumartaa. Sadrak, Mesak ja Abed-Nego eivät suostuneet epäjumalanpalvelukseen, vaan vastasivat palvelevansa Jumalaa joka pelastaa myös kuninkaan käsistä.

Tuovinen näkee seurakuntien aloitteissa myös kysymyksiä, joita on hyvä pohtia.

– Erityisesti sitä, miten me kohtaamme erilaisuutta ja homoseksuaalisia ihmisiä. Tässä on tarvitaan hienosäätöä ja ihmisten kunnioittamista.

– Jumalan edessä olemme kaikki rikkinäisiä ja syntisiä. Ja Jeesuksessa saamme kaikki saman anteeksiannnon ja olemme siskoja ja veljiä seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Mika Tuovisen blogi