Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Britannian pääministeri vaatii kovempia otteita terrorismia vastaan

 

Kuva: Felix_Broennimann/Pixabay

Myöhään lauantai-iltana tapahtuneessa terrosi-iskussa kuoli seitsemän ihmistä, ja ainakin 48 on haavoittunut. Poliisi ampui kolme miestä, jotka olivat iskujen takana.

Lauantai-iltana kello 22:00 valkoinen pakettiauto ajoi jalankulkijoiden päälle London Bridgellä. Sen jälkeen kolme autosta noussutta miestä puukotti ihmisiä. BBC:n mukaan miehillä oli päällä liivit, jotka oli tehty näyttämään pommiliiveiltä.

Ensimmäisestä hälytyksestä oli kulunut kahdeksan minuuttia, kun polisii ampui hyökkääjät. Yle:n munkaan Britannian pääministeri Theresa May on kiittänyt Lontoon poliisia nopeasta toiminnasta. May piti tiedotustilaisuuden, jossa hän vaati kovempia toimia ääri-islamisteja vastaan. Hän haluaa esimerkiksi tiukentaa internetin valvontaa sekä kovempia tuomioita terrosisteille. Yle:n mukaan Britannian sisäministeri Amber Ruddon todennut, että Lontoon isku oli ääri-islamistinen terroriteko. Hän ei kuitenkaan pidä todennäköisenä, että eilisellä iskulla olisi yhteyksiä Manchesterin itsemurhaiskuun.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Terrorismitutkija Leena Malkki kertoi Yle:lle, ettei ole yllättynyt Lontoon terrori-iskusta. Hänen mukaansa muslimien paastokuukauden Ramadanin aikana on odotettu tapahtuvan uusia iskuja. Iskun ajankohta ja tekotapa viittaavat Malkkin mukaan Isis-järjestöön, mutta järjestö ei ole vielä ilmottautunut iskun tekijäksi. Hänen mukaansa Isis ja Al-Qaida ovat kehottaneet iskuihin paaston aikana. Silmännäkijä kertoi BBC:lle, että iskun tekijät huusivat: ”Tämän on Allahille!”.