Bremeniläinen pastori tuomittiin puheistaan avioliittoseminaarissa

 

Kuvakaappaus pastori Olaf Latzelin YouTube-kanavan etusivulta.

Bremenin Pyhän Martin evankelisen seurakunnan kirkkoherra, pastori Olaf Latzel tuomittiin 25.11.2020 Bremenin oikeudessa kansankiihotuksesta.

Pastori Olaf Latzel, 53, tuomittiin Bremenin oikeudessa kansankiihotuksesta kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen tai vaihtoehtoisesti 8100 euron sakkoihin. Oikeus katsoo, että kiihotus kansanryhmää vastaan on tapahtunut lokakuussa 2019 avioliittoseminaarissa, jossa Latzel puhui sukupuoli-ideologiasta, homoista ja homoseksuaalisuuden harjoittamisesta. Seminaarin varsinainen aihe oli avioliiton raamatulliset perusteet. Syyttäjän alkuperäinen vaatimus oli 10 800 euron sakot.

 

Tuomarina ollut Ellen Best sanoo katholisch.de– ja tagesspiegel.de-lehtien mukaan, että tuomion perusteena oli muun muassa pastorin puheet avioliittoseminaarin esitelmässä, joka oli jaossa YouTubessa. Olaf Latzel puhui seminaarissa 30 avioparille, minkä jälkeen hän julkaisi puheensa YouTube-kanavallaan, jolla on yli 25 000 tilaajaa.

Sansa neliöb. toukokuu, MJa

Tuomarin mukaan pastorin puheet ovat asenteellisia, vihaa lietsovia ja ne saatetaan tulkita kehotukseksi kohdella homoseksuaaleja ja muunsukupuolisia kaltoin. Tuomari Best sanoo, että puheita homoseksuaalisuuden harjoittamisesta ja homoseksuaaleista ei voida erottaa toisistaan, sillä homoseksuaalisuutta harjoittavat ihmiset ja seksuaalinen suuntautuminen on osa ihmisen minuutta. Welt.de-lehdessä tuomari Best toteaa, että tavoitteena pitää olla mielipideilmapiiri, jossa kaikkia kohdellaan kunnioittaen.