Elämäntaito: Arkkipiispasta kuoriutuu duettolaulaja ja radiojuontaja ­­– Dei Plussaan tuleva uusi podcast-sarja on poikkeuksellinen avaus

Bo-Göran Åstrand on Porvoon hiippakunnan uusi piispa – vaalissa tyhjien äänestyslippujen vyöry

 

Bo-Göran Åstrand on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seuraava uusi piispa. Kuva: Markku Pihlaja / Kirkon kuvapankki

Pietarsaaren ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra Bo-Göran Åstrand on valittu Porvoon uudeksi piispaksi. Åstrand sai tänään piispanvaalin toisella äänestyskierroksella 309 ääntä. Vastaehdokas Sixten Ekstrandin äänimäärä oli 265.

Porvoon hiippakunnan piispanvaalissa ihmetystä herätti tyhjien äänestyslippujen määrä. Peräti 43 äänioikeutettua jätti vaaliuurnaan tyhjän äänestyslipun. Tyhjää äänestäneiden protesti vyöry yllätti myös vaalin voittajan Bo-Göran Åstrandin.

– Vähän kyllä huolestuttaa se, että yli neljäkymmentä äänesti tyhjää. Se jättää kysymysmerkkejä ja sen kautta ymmärrän, että tässä on vielä töitä ennen kuin kaikki ovat mukana, kommentoi Bo-Göran Åstrandin vaalia Radio Deille välittömästi vaalin tuloslaskennan päättymisen jälkeen.

Perheniemi neliöb. vkot 21-22. MJa

Merkittävään osaan Porvoon  piispanvaalin 700 äänioikeutetuista oli siis hiipinyt selkeä protestimieliala, mistä riittänee hiippakunnassa pitkään jälkipyykkiä.

Bo-Göran Ekstrand aloittaa Porvoon piispanvirassa 1. syyskuuta. Hänet vihitään virkaansa 29. syyskuuta Porvoon tuomiokirkossa.