Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Blogi: Pahojen henkien karkotus on noussut puheenaiheeksi luterilaisessa kirkossa

 
Lea Kujanpää lähikuvassa.

Lea Kujanpää on työskennellyt seurakuntapastorina Helsingissä ja Nurmijärvellä. Nykään hän toimii kouluttajana Kansan Raamattuseurassa. Kuva: Jani Laukkanen

Pahojen henkien karkotus on noussut kuin tyhjiöstä puheenaiheeksi luterilaisessa kirkossa. Sytykkeen keskustelulle on antanut pääkaupunkiseudulla työskentelevä pappi Lea Kujanpää, joka on törmännyt työssään henkivaltojen todellisuuteen.

”Kristitty saa nauttia täysillä tästä elämästä, eikä hänen tarvitse kantaa huolta henkimaailmasta. Sen kanssa ei tule hankkiutua tekemisiin, mutta jos kristitty joutuu joskus kokemaan jotain yliluonnollista pahaa, hän voi turvautua Jumalan sanaan”, muistuttaa  Kansan Raamattuseuran koulutusjohtaja ja pappi Lea Kujanpää.

Erityisesti työssään Helsingin Pitäjänmäen seurakunnan pappina Kujanpää todellakin kertoo törmänneensä yliluonnolliseen pahaan. Outo tilanne realisoitui, kun hän alkoi saada avunpyyntöjä ihmisiltä, jotka kokivat olevansa pahan hengen sitomia tai riivamia.

Parikanniemisäätiö Neliöb. 24.-30.6 (ilm.1/2)

Lea Kujanpää kirjoitti kokemuksistaan kirjan. Seurakuntalaisen Vieraskynä-blogissa toimittaja ja tietokirjailija Petri Tuunainen arvioi ilmiötä ja Kujanpään teosta.

Vieraskynä: Avoin puhe henkivalloista voi auttaa pääsemään pahasta