Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Blogi: Hengellinen johtajuus kirkossa hakusessa

 

Kenellä on tänään kirkossa hengellinen johtajuus, kysyy Parikanniemen säätiön toiminnanjohtaja Teuvo V. Riikonen blogissaan. Riikosen mukaan samalla kun piispat ja papit ”pyörittelevät sanomaa kuin saippuaa käsissään, sillä aikaa uskoon tulleet missit ja iskelmälaulajat kertovat, miten pääsee taivaaseen.”

Seurakuntalainen.fi:n blogisti Teuvo V. Riikonen arvioi evankelis-luterilaisen kirkon elävän johtajuuskriisissä.  Riikosen mukaan kirkko tarvitsee hengellistä johtajuutta, mikä tarkoittaa hänen mukaansa kristillisen sanoman selkeää sanoittamista. Riikosen mukaan hengellinen sanoma sekä selkeät arvoihin liittyvät kannanotot tulevat suomalaisten korviin yhä useammin maallikkojen – urheilijoiden, yhteiskunnallisten sekä viihde- ja mediamaailman vaikuttajien ja sisällöntuottajien – sanoittamana.

”Kun körttijohtajat yskivät kuin vuoden kylmänä ollut veneen moottori, niin körtti Heli Karhumäki korjaa virheen seuraavassa kolumnissa. Samat ihmiset, jotka eivät tykkää, että asioista moralisoidaan ja pitäydytään vanhaan, tykkäävät facebookissa ja twitterissä uudesta paavista, jonka tehtävä on pitäytyä vanhaan. Mutta hän onkin hengellinen johtaja.”

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Blogistin mukaan piispat, kirkkohallitus ja paikallisseurakunnat yrittävät tosissaan ”aidosti kaitsea laumaa” ja tehdä kirkon työtä, mutta hengellisen johtajuuden puuttuessa ”lauma menee muille laitumille”.

”Siksi Kaarina Hazardit, Ruben Stillerit ja Outi Nyytäjät joutuvat sanomaan, että ei meillä ole oikein otetta tähän hommaan”, Teuvo V. Riikonen kirjoittaa.

Teuvo V. Riikosen blogikirjoitus ” Puuttuuko kirkosta hengellinen johtajuus?”

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)