Oron henki tuntuu yhä

 

Eija Vilpas ja Pekka Maaranen näytelmässä Sovinto. (Kuva Freija Özcan)

Pommit paukkuivat ja savua tuprusi, kun Oronmyllyn toimintakeskus juhli 50-vuottaan viime viikonloppuna. Juhlan kruunasi Arto Myllärisen ohjaama näytelmä Sovinto, joka kertoi Oronmyllyn vaiheista aina sota-ajoista tähän päivään. ”Oron henki” vilahteli puheissa useaan otteeseen.

– Oisko se tätä, että ”kaikille tilaa riittää”? Ovet ovat avoinna kaikille, vähän erilaisestikin ajatteleville ihmisille, Oronmyllyn kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Markku Leminen pohti juhlapuheessaan.

Parikkalan kunnan puolesta sivistystoimenjohtaja Irja Tuunanen kiitteli Oronmyllyä kuntaimagon luomisesta ja siitä, että se on ollut paikka, josta on voinut hakea elämän rakennusaineita.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Suurin vaikutus sillä on ollut lasten ja nuorten hengelliseen kasvuun, Tuunanen totesi.

Kansan Raamattuseuran toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma toivoi, että Oronmylly olisi jatkossakin kuin pesimäpönttö, jonne tullaan tapaamaan ihmisiä ja josta lähdetään armon virkistäminä.

– Ihmisten elämänvaiheet ovat moninaiset, eivät helppoja eivätkä aina kaunista. Kaikkeen siihen tulee Jumalan armo, joka pyyhkii uudelleen ja uudelleen syntimme pois. Tätä sanaa meidät on kutsuttu julistamaan täällä Oronmyllyllä, Saunaluoma sanoi.

Sovinto-näytelmässä Kansan Raamattuseuran isähahmoa Mauri Tiilikaista näytellyt hiippakuntasihteeri Ari Tähkäpää sanoo pitävänsä Oronmyllyä karjalaisen hengellisyyden kotina. Hänen elämäänsä Oronmylly on kuulunut jo kolmisenkymmentä vuotta.

– Täällä kuulee murteen ja huumorin. On syvällistä asiaa, mutta nämä ihmiset ovat aina osanneet nauraa itselleen, Tähkäpää sanoo.

Lue lisää Oronmyllyn juhlista Sanasta.