Kirkko: Kirkon jumalanpalvelusbarometrin 2023 karu tulos: Vain 41 prosenttia papeista pitää jumalanpalvelusta erittäin tärkeänä

Björn Vikström: ”Rupean tähyilemään, mitä teen kymmenen seuraavaa vuotta”

 

Arkkipiispanvaalissa toiseksi tullut Björn Vikström aikoo suunnata katseensa nopeasti kohti tulevaa. – Nyt hoidan täysillä tämän Porvoon piispan viran syksyyn 2019 ja samalla rupean tähyilemään, mitä sitten teen kymmenen seuraavaa vuotta.

Björn Vikström aikoo ensi vuoden syksyllä luopua hiippakuntansa piispan viran hoitamisesta Porvoossa. Tuolloin hänellä tulee tehtävässä täyteen kymmenen vuotta. Vikström valotti aikeitaan Radio Deille arkkipiispanvaalin toisen kierroksen tulosten selvittyä. Vikstöm sai vaalissa 44 prosenttia äänistä Espoon piispa Tapio Luoman 56 prosenttia vastaan.

Vikström luonnehti vaalikampanjaa rehdiksi eikä äkkisältään keksinyt, että vaalikeskusteluista olisi jäänyt puuttumaan oleellisia kysymyksiä tai teemoja.

Pipliaseura Neliöb. 25.9.-8.10. MJa

– Onnittelen Tapiota ja rukoilen hänelle Jumalan siunausta haastavaan tehtävään. Tein sen, minkä pystyin ja sain nostaa ne kysymykset, mitkä minulle ovat tärkeitä. Äänestäjät ovat tehneet päätöksensä – sen hyväksyn ja tällä mennään.