Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Bin Ladenin ampuja kantoi hihassaan gospel-bändin merkkiä

 

Bändi symboli kuvaa demonin kalloa

The Shooter -nimellä esiintynyt Yhdysvaltain erikoisjoukko SEAL6:n sotilas kertoo Esquire-lehdelle (11.1.2013) käyttäneensä kristillisen metallibändi Demon Hunterin hihamerkkiä ampuessaan Osama bin Ladenin toukokuussa 2011. – Pidin Demon Hunterin hihamerkkiä jokaisessa tehtävässäni. Pidin sitä myös silloin, kun ammuin bin Ladenin, The Shooter sanoo. Asiasta kertoi suomeksi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

The Shooter kertoi, että Irakin sodan alussa sotilaat käyttivät heavy-yhtye Metallican musiikkia ”pehmittääkseen” kuulusteltavia. Metallica otti yhteyttä armeijaan ja pyysi, etteivät sotilaat käyttäisi heidän musiikkiaan väkivallan edistämiseen. Niinpä he lopettivat Metallican musiikin käyttämisen.

The Shooter kertoi, että kristillinen metallibändi Demon Hunter otti sittemmin heihin yhteyttä. ”He lähettivät meille cd-levyjä ja hihamerkkejä. Pidin Demon Hunterin hihamerkkiä jokaisessa tehtävässäni. Pidin sitä myös silloin, kun ammuin bin Ladenin”, The Shooter kertoo Esquiren haastattelussa.

SEKL Neliöb. 25.-31.3. MJa

”Tuemme anteeksipyytelemättä joukkojamme”

Demon Hunter kommentoi tiistaina nettisivuillaan Esquiren artikkelia. Bändin jäsenet kertovat olevansa otettuja siitä, että monet amerikkalaissotilaat ovat saaneet lohtua bändin musiikista, kun he ovat ”ikävöineet rakkaitaan kaukana kotoa ja tehneet parhaansa puolustaakseen Amerikkaa ja vapauttamme.”

”Yhdessä sähköpostissa, jonka saimme muutama vuosi sitten, eräs erikoisjoukko kysyi, onko meille ok, jos he liittävät itse tekemänsä Demon Hunterin hihamerkit univormuihinsa. Vastasimme heille tietenkin ’kyllä’, sillä tuemme anteeksipyytelemättä joukkojamme. Olemme nyt tulleet siihen käsitykseen, että he olivat SEAL6-erikoisjoukoista”, Demon Hunterin jäsenet ilmoittavat.

Demon Hunterin mielestä SEAL6-erikoisjoukon sotilaat ovat sankareita, jotka ansaitsevat kaiken tuen ja kunnioituksen.

”Yhdessä monien amerikkalaisten ja ympäri maailmaa olevien ihmisten kanssa me kannatimme sitä, että yksi historian suurimmista massamurhaajista tuodaan oikeuteen, mies joka suunnitteli ja toteutti yhden kauheimmista teoista, jonka voi kuvitella.”

Amerikkalainen Demon Hunter esiintyi Vappu-gospel tapahtumassa Kouvolassa viime huhtikuussa.

 

Oikaisu 14.2. klo 15:25: Artikkelin ensimmäisessä kappaleessa sanottiin aikaisemmin näin: ”Joukot luopuivat Metallicasta, mutta saivat Demon Hunteria tilalle. Demon Hunter otti yhteyttä joukkoihin ja kertoi tukevansa sotilaita.” Tästä saattoi saada sellaisen käsityksen, että Demon Hunter tuki heidän musiikkinsa käyttämistä kuulusteluissa kidutuskeinona. Demon Hunter kuitenkin sanoo kotisivuillaan, ettei heillä ole tietoa heidän musiikkinsa käyttämisestä kuulustelutilanteissa, eivätkä he ole suositelleet sitä käytettävän niin.

Tässä linkki Esquire-lehden haastatteluun.

Tässä linkki Demon Hunterin kotisivuille.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie