Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Bill Hybels sai uusia syytöksiä hyväksikäytöstä – toinen seuraajista erosi tehtävästään

 

Heather Larson-Hybels ja Steve Carter

Willow Creek -megaseurakunnan opettajana toiminut pastori Steve Carter on eronnut virastaan sen jälkeen, kun seurakunnan perustaja Bill Hybels sai uusia syytteitä hyväksikäytöstä. Carter oli toinen eronneen Hybelsin seuraajista.

Viime viikolla yksi Hybelsin assistenteista, Pat Baranowski, kertoi Hybelsin muun muassa jatkuvasti kourineen häntä. Hän on kymmenes nainen, joka syyttää Hybelsiä hyväksikäytöstä. Hybels kieltää Baranowskin syytökset. New York Times kertoo Hybelsin toteavan kirjoittamassaan sähköpostissa: ”En ole koskaan ollut sopimattomassa fyysisessä tai emotionaalisessa suhteessa hänen kanssaan.”

Nämä syytökset olivat viimeinen pisara Carterille. Ilmoittaessaan erostaan hän kirjoitti blogiinsa: ”Tänä aamuna esiin tuodut uudet tosiasiat ja väitteet ovat kauhistuttavia. Nämä viimeisimmät ilmoitukset ovat myös pakottaneet minut julkistamaan päätökseni lähteä, vaikka lähtö tekeekin minut hyvin surulliseksi.” Carter kirjoittaa, että hänellä oli erimielisyyksiä seurakunnan vanhimpien kanssa siitä, miten Willow Creek voi päästä eteenpäin. Hän kertoo harkinneensa eroa jo viikkoja, mutta ei ollut julkistanut asiaa aiemmin.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

Christianity Today -sivuston mukaan seurakunnan johtava pastori Heather Larson-Hybels, joka on Hybelsin toinen seuraajana Carterin lisäksi, vastasi New York Timesin artikkeliin: ”Kun luin sanat, sydämeni särkyi, ja tunsin syvää surua Baranowskin puolesta. Tämä oli uutta tietoa, enkä voi edes kuvitella, kuinka vaikeaa tämä on ollut hänelle”. Carterin eroamiseen Larson kommentoi, että heidän tiimillään oli erilaiset toiveet ja pyrkimykset.

Larsson kommentoi myös, että huolimatta viime aikojen tapahtumista ”Jumala on silti Jumala, ja minä uskon hänen johdatukseensa. Tiedän, että Jumala edelleen tekee työtään kirkossamme, ja me edelleen seuraamme hänen johdatustaan.”

Carterin eroilmoitus tuli vain päiviä ennen kirkon maailmanlaajuisen Global Leadership Summit -konferenssin alkua. Konferenssi on Suomessa Tampereella 9.–10.11.2018 ja Oulussa ja Helsingissä 23.–24.11.2018. Yli 100 kirkkoa ja järjestöä on jo perunut konfferenssin ylläpitämisen tiloissaan Hybelsiin kohdistuneiden syytösten takia. Hybels ei itse osallistu konferenssiin tänä vuonna.