Arabiankielisille saarnoille on kysyntää Suomessa – saarnoja tekevä Daoud saa jopa 120 viestiä ja puhelua päivässä

 
puhelin kädessä ja kuulokkeet korvilla

Kuvituskuva: Shutterstock.

Medialähetys Sanansaattajien seniorityöntekijä Daoud tapaa vaimonsa Marja-Liisan kanssa turvapaikanhakijoita ja pakolaisia eri puolilla Suomea. He kuulevat usein tuskaisia kertomuksia. Monet irakilaiset ovat löytäneet lepoa kristinuskosta.

Joka sunnuntaiksi Daoud tekee arabiankielisen saarnan, joka perustuu sen päivän evankeliumitekstiin. Saarnoja voi kuunnella SoundCloudista tai lukea Sansan netistä. Daoud lähettää saarnan myös henkilökohtaisesti jokaiselle halukkaalle, ja he puolestaan voivat jakaa linkkejä eteenpäin.

Viime sunnuntain saarna johti päivän aikana 120 yhteydenottoon sosiaalisen median palveluiden WhatsAppin ja Viberin kautta. Edellisenä sunnuntaina Daoud sai 107 soittoa. Myös muina viikonpäivinä puhelin soi miltei lakkaamatta.

Sansa neliöb. 11.11.-10.12.

– Raamattua tutkivat irakilaiset löytävät kysymyksiä, joihin joudun paneutumaan jopa monen raamatunkäännöksen ja -selityskirjan voimin. Sukuluettelot olivat erityisesti heille mieleen, hymyilee Daoud.

– Opetus tapahtuu Skypen ja WhatsAppin välityksellä. Minulla on Imatralla, Kotkassa ja Espoossa ryhmät, joita opetan tällä hetkellä joka viikko näiden seurakuntien kanssa yhteistyössä. Aiheenamme juuri nyt on Markuksen evankeliumi. Lisäksi käyn säännöllisesti opettamassa Kristiinankaupungissa, Kemijärvellä, Rovaniemellä, Lieksassa, Porissa, Tampereella, Forssassa, Sastamalassa ja Kauhavalla, Daoud kertoo työstään.

Kristityt turvapaikanhakijat ovat kolmenlaisessa puristuksessa

– Eniten minua nyt järkyttää se, että näitä kristinuskoon kääntyneitä vainotaan vastaanottokeskuksissa. Heitä loukataan mitä ilkeimmin, herjataan ja heistä puhutaan valheita. Heidän lapsensa pidetään erillään muista lapsista, surkuttelee Daoud.

– Toiseksi he kärsivät perheen ja suvun menetyksestä, koska kristinuskoon kääntynyt joutuu Irakissa asuvien perheenjäsentensä vihaamaksi maansa pettäjäksi. Ja kolmas seinä ahdistavassa kolmiossa ovat Suomen viranomaiset. ”Miksi en saa turvapaikkaa, vaikka miliisejä johtava veljeni haluaa surmata meidät koko perheen?”, eräskin kyselee.

– Toisinaan kuulen, kuinka kristinuskoon kääntyneiden ei uskota olevan rehellisiä uskovia. Minä puolestani en usko kenenkään olevan valmis vapaaehtoisesti noihin kertomiini kolmion riesoihin, lopettaa Daoud.

 
Sansa artikkeliban.11.11.- MJa