Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

BigBless toivottaa ilon ja toivon sanomaa räpäten

 

Räp-kvartetti BigBless on lyhyen uransa aikana vaikuttanut jo monen nuoren elämään.

Nelihenkisessä bändissä jokainen jäsen on hyvin erilainen ja heillä on jokaisella omat vahvuutensa ja roolinsa kokoonpanossa. Musikaalisesti lahjakas Pinja toimii laulajana ja säveltäjänä, Johanna räppärinä, Joel eli Teku brändääjänä, spiikkaajana ja räppääjänä.

Tällä hetkellä bändissä on juuri tapahtunut muutos neljännen jäsenen kohdalla, kun Benjamin jäi pois. Hänen tilalleen tuli Daniel, joka vastaa DJ-työstä ja tuplaa kappaleissa. Vaikka jokaisella artistilla on oma roolinsa bändissä, tehdään kaikki silti yhdessä.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

– Mä en oo ennen BigBlessiä varsinaisesti ikinä haaveillut räppäämisestä. Eilen just muisteltiin, et me ollaan Johannan kanssa 10 vuotta sitten oltu seurakunnan näytelmässä päärooleissa, jossa mä olin räppäri. Mun piti keksiä jotkut lainit, ja oli feikki yleisö ja fanit. Se oli eka kosketus räppipuoleen ja se oli tosi hauskaa, Joel muistelee.

Lämppäristä bändiksi

BigBless syntyi hieman vahingossa ja yllättäen ilman että kukaan jäsenistä oli edes haaveillut musiikkiurasta. Musiikkia opiskeleva Pinja teki pari vuotta sitten taustan ja kertosäkeen ensimmäiseen bändin singleen ”Parempaa luvassa”. Pinja pyysi kaveriaan Johannaa tekemään säkeistön kappaleeseen, jolloin mukaan pyydettiin Teku sekä Johannan veli Bensku.

Nelikko esitti vielä keskeneräisen kappaleen spontaanisti nuortenillassa, ja sai yleisön innostumaan siitä. Kappaleen ansiosta räppäreitä pyydettiin esiintymään nuortentapahtumaan, minkä seurauksena heitä pyydettiin myös Mikavelin keikan lämmittelijäbändiksi. Tuossa vaiheessa bändillä ei ollut vielä kappaleita eikä nimeä, mutta keikkaa varten he ryhtyivät niitä kehittämään. Alkuun bändin nimeksi piti tulla Skopos eli tarkoitus, mutta se nimi hylättiin kuitenkin ennen esiintymistä.

– Mä taisin sanoa että bless on siisti sana ja maisteltiin sitä, et oisko nimi Blessed. Joku sano sit bigbless ja me ajateltiin, että ainakin sen keikan ajaksi otetaan se nimi.

Mikavelin keikasta jäi kaikille niin hyvä fiilis, että BigBless päätti jatkaa musiikin tekemistä.

Luojan luovuutta luoduilta luoduille

BigBlessille ihmisten kohtaaminen on tärkeää. Siksi keikkojen yleisömäärillä ei ole väliä, sillä pienillä paikkakunnilla voi syntyä tilaisuus rukoilla ja jutella fanien kanssa. Hauskat bileet keikoilla eivät merkitse kuukauden päästä mitään, mutta jos jonkun ihmisen elämä muuttuu, on se ihmeellistä. Hauskan pitämisellä on oma paikkansa, sillä Raamattukin kehottaa meitä iloitsemaan.

Hauskat bileet keikoilla eivät merkitse kuukauden päästä mitään, mutta jos jonkun ihmisen elämä muuttuu, on se ihmeellistä.

– Mä toivon myös, et me voitas olla sellainen sukupolvi, jossa yhteiskristillisyys sais kasvaa. Se puhuu myös niille, jotka ei ole uskossa, että meillä on yhteys keskenään, Joel kertoo haaveistaan.

Jäsenet: Pinja Gustafsson, Johanna Holopainen, Joel Johansson, Daniel Gutierrez

IG: bigblessmusic

Spotify: BigBless

Teksti Eveliina Rissanen | Kuvat Aino Kurkinen, Joona Ojala

Lue juttu kokonaisuudessaan osoitteesta Nuotta.com!