Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Big Brotheriin osallistunut Ville Turkkinen: ”Astu epämukavuusalueelle, niin ihmeitä tapahtuu”

 

Ville Turkkinen pitää edelleen yhteyttä BB-talon asukkaisiin ja kokee siellä vietetyn jakson hyväksi. Palautetta on tullut: moni on esimerkiksi rukoillut samaan aikaan Villen kanssa. Kuva: Turkkisen kotialbumi

BB-talon evankelistana tunnetuksi tullut Ville Turkkinen löysi työkaverin kautta uskon uudelleen. Nykyään hän pitää yhä yhteyttä BB-talon tuttuihin ja pyrkii tavoittamaan erityisesti nuoria Youtube-videoillaan.

Big Brother on ohjelmaformaatti, jossa joukko toisilleen tuntemattomia ihmisiä suljetaan BB-taloon kymmeneksi viikoksi, “ison veljen” valvovan silmän alle. Heidän tulee noudattaa talon sääntöjä ja suorittaa viikkotehtäviä. Mitään yhteyttä talon ulkopuolelle ei ole, eikä viihdykkeitä, kuten kirjoja tai pelejä. Jokaisena sunnuntaina asukkaat äänestävät yhden asukkaan ulos talosta.

Evankelistan kutsun saanut Ville Turkkinen vietti talossa yhdeksän viikkoa eläen uskovan elämää.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Vihainen, perfektionistinen ateisti-bodari

Lempäälässä syntynyt Ville on asunut suurimman osan elämästään Tampereella. Hän menetti isänsä ollessaan kymmenvuotias. Lapsuuden usko kantoi ensimmäiset 14 vuotta elämästä. Uskovien ystävien puute vei maailmaan ja seuraavat 14 vuotta Ville eli maallisissa riennoissa omien voimien varassa.

– Rikkinäinen, isätön poika koetti selviytyä maailmassa, Ville toteaa.

– Olin vihainen, perfektionistinen ateisti-bodari.

Ville suoritti kaiken täysillä, koulun ja armeijan loistavin arvosanoin, muu ei kelvannut. Tärkeää oli, mitä muut ajattelivat, vaikka ei itselleen sitä myöntänytkään. Piti olla lihaksia ja vähän pahaa mainetta — ”kun pelkäävät, niin kunnioittavat”. Väkivaltainen Ville ei silti koskaan ollut.

Kasteen vuoksi tuli kiire naimisiin

Erään työkaverin elämässä ja puheissa uskonasiat esiintyivät niin, etteivät ne nousseet punaisena vaatteena Villen silmien eteen. Kiinnostus heräsi.

Ville tuli uskoon vuonna 2009 ja olisi tahtonut mennä kasteelle pian uskoontulon jälkeen. Siihen aikaan seurakunta ei hyväksynyt avoliittoa, mikä esti kasteelle pääsyn. Ville morsiamineen oli odottanut oikeaa aikaa pitää upeat häät. Sitä aikaa ei koskaan ollut tullut, ja nyt Ville tahtoi pikaisesti naimisiin kasteelle pääsyn vuoksi. Tuleva vaimo ei aluksi ollut suopea ajatukselle, mutta huomasi muutamassa viikossa asian tärkeyden Villelle, suostui ja he menivät maistraatissa vihille.

Kasteen jälkeen Ville kipuili erityisesti kielilläpuhumisen armolahjan kanssa. Sitä ei kuulunut, kunnes Jumala huumoria osoittaen antoi sen helluntaina.

”Joko tulet minulle töihin?”

Ville on kulkenut johdatuksessa paikasta toiseen, on tapahtunut ihmeitä ja paranemisia. Hän opiskeli raamattukoulussa ja luki teologiaa, mutta joutui lopettamaan perheen kasvamisen vuoksi; jonkun oli tienattava elanto. Leevi Ahopelto Via Music Productionista otti hänet töihin ja alkoi Raamatun ja teologian oppien käytäntöön vieminen. Seurasi kolmen vuoden intensiivinen hengellinen kasvu.

Muutamien vaiheiden kautta Villen tie vei rekkakouluun ja Norjaan töihin. Sieltä hän meni Keskolle ajamaan täysperävaunullista rekkaa. Kymmenen viikon jälkeen hän totesi, ettei työ sopinut hänelle. Ville soitti pomolleen, että ei aio jatkaa.

Puhelin soi 15 minuutin kuluttua.

Jouni Heinonen kristillisestä hyväntekeväisyysjärjestö Mokiasta soitti: ”Joko tulet minulle töihin?” Tällä tiellä Ville on edelleenkin. Hän muistelee joskus sanoneensa taivaan Isälle, että on kaksi ihmistä, joiden kanssa tahtoisi tehdä töitä.

– Toinen on Ahopellon Leevi ja toinen on Heinosen Jouni — ja nyt olen molempien kanssa tehnyt hommia. He ovat raskaan sarjan Jumalan työmiehiä, joilta voi ottaa paljon oppia, sanoo Ville.

Kuinka evankelista päätyi BB-taloon

Big Brother -ohjelmaa ei ollut tullut viiteen vuoteen. Villen sisimmässä Pyhä Henki kehitteli ajatusta, että jos BB vielä tulisi, niin siellä pitäisi näkyä taivaan Isän lapsi, joka elää suhteessa elävään Jumalaan. Ville kokee kasvaneensa sellaisissa paineissa, että kestäisi elää tarkkailussa 24 tuntia vuorokaudessa.

Haun tullessa Ville oli valmis ja 4500 hakijasta hän pääsi 14 asukkaan joukkoon.

Talossa oli välillä rankkaa kestää kiroilua ja lopussa oli kova ikävä perhettä. Ville toivoo, että talossa eletty elämä Jumalan lapsena puhuisi puolestaan ja jumalallinen rakkauden näkökulma tulisi esiin.

Hän rukoili talossa monen asukkaan puolesta. Saatuaan Raamatun syntymäpäivänään hän opetti Markuksen evankeliumia valtakunnallisessa mainostelevisiossa.

Häätötilanteissa Ville luotti rauhallisena Jumalaan, ihmisten mielipiteillä ei ollut merkitystä. Ohjelman päätöstilaisuudessa hän siunasi baarissa lavalta kaikki baarin asiakkaat.

Ville pitää edelleenkin yhteyttä asukkaisiin ja kokee tapahtuneen hyväksi. Palautetta Ville on saanut paljon sosiaalisessa mediassa ja henkilökohtaisesti. Moni on rukoillut samaan aikaan, kun Ville on rukoillut lähetyksissä. 

Nykyään hän tekee autojuttuja YouTube-kanavalle, ja katsojamäärät ovat kasvaneet. Villen sydämellä ovat erityisesti nuoret. Hän haluaa tuoda uskosta osattomille armon ja rakkauden sanomaa, ei arvostelua ja tuomiota ja näin muuttaa kuvaa uskovasta tähän aikaan.

– Astu epämukavuusalueelle, niin ihmeitä tapahtuu.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024