Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Betlehemin Baptistikirkko laittomaksi

 

Katukuva Betlehemistä. KUVA: Wikimedia Commons

Palestiinalaishallinto on ilmoittanut Betlehemissä vuodesta 1980 toimineelle Betlehemin baptistikirkolle, ettei se saa enää toimia uskonnollisena instituutiona.

Ilmoitus tuli vain pari päivää sen jälkeen, kun palestiinalaisten pääministeri Salam Fayyad oli korostanut yli 600 evankelikaaliselle kristitylle johtajalle Checkpoint-konferenssissa hallintonsa kunnioittavan uskonnollisten vähemmistöjen oikeuksia.

– Viranomaiset sanoivat, etteivät he hyväksy kirkkomme virallisia papereita kuten syntymätodistuksia, vihkitodistuksia ja kuolintodistuksia. Lapsia ei edes pidetä laillisina ellei heillä ole viranomaisten hyväksymiä papereita, kirkon apulaispastori Steven Khoury kommentoi.

Betlehemin kristityt kertovat kristinuskon vastaisten asenteiden vahvistuneen viime vuosien aikana. Steven Khouryn mukaan paikalliset kehottavat kristittyjä kaiken aikaa kääntymään muslimiksi.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Betlehemin muut seurakunnat ovat toistaiseksi saaneet jäädä rauhaan. Pastori Khoury arvelee oman seurakuntansa saaman päätöksen johtuvan osaksi siitä, että seurakunnassa opetetaan juutalaisten ja muslimien mahdollisuutta elää rauhassa keskenään.

– Puhe sovinnosta ei saa viranomaisten tukea, pastori Khoury kertoo.

Lue lisää palestiinalaiskristittyjen tilanteesta tämän viikon Sanasta.