Lähetystyö: Lähellä Jeesusta viisi vuosikymmentä – tärkeintä lähetysjärjestölle ei ole lähetystyö vaan evankeliumi Ihmisiä ja ilmiöitä: Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa

Benny Hinnin korjausliike – aito vai ei?

 

Menestysteologia-käsite kiteytyy monien silmissä Benny Hinniin. (Ruutukaappaus)

Hinn on alkanut yllättäen puhua menestysteologiaa vastaan.

”Benny Hinn kääntää selkänsä Jumalan siunausten myymiselleen. Arvostelijat haluavat enemmän”, otsikoi Christianitytoday.com.

Hinn on maailmankuulu kiertävä amerikkalaisjulistaja, joka on 1980-luvulta lähtien opettanut, että Jumala palkitsee aktiivisen uskon terveydellä ja vauraudella. Viikoittaisessa ohjelmassaan 2.9.2019 hän sanoi: ”Korjaan teologiaani ja teidän kaikkien täytyy tietää se. –– Jumalan siunaukset eivät ole kaupan. Ja ihmeet eivät ole myytävänä. Ja menestys ei ole myynnissä.”

Karas-Sana Neliöb. 18.-24.3.

Hinnin mukaan hän uskoo nyt, että ”saat kuinka annat” -opetus loukkaa Jumalaa.

Osa Hinnin toimia seuranneista suhtautuu miljoonia vuodessa tienanneen menestyssaarnaajan käänteeseen epäillen.

– Aika kertoo, onko tämä pieni korjaus, jotakin julkisuussyistä, vai uuden raiteen alku kohti suurempaa kypsyyttä, kommentoi helluntailaisen Assemblies of God -liikkeen teologisen seminaarin kirkkohistorian professori Charles Self.

Benny Hinn on ollut vaikeuksissa teologiansa kanssa etenkin sen jälkeen, kun hänen veljenpoikansa irrottautui Hinnin palvelutyöstä ja on puhunut sitä koskevista ongelmista kansainvälisessä mediassa.