Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

”Bagdadin kirkkoherra”: Eurooppa sivuuttaa todelliset pakolaiset

 

Kuva: FRRME

Anglikaanirovasti Andrew White on ottanut julkilausumassa kriittisesti kantaa Euroopan pakolaispolitiikkaan.

”Bagdadin kirkkoherrana” tunnettu anglikaanirovasti Andrew White sanoo olevansa pettynyt siihen, kuinka Eurooppa on reagoinut pakolaiskriisiin.

”Kaikkein haavoittuvimpien puolesta ei ole tehty tarpeeksi, ei varsinkaan niiden, jotka ovat paenneet uskonnollista vainoa”, Andrew White toteaa julkilausumassaan 21. syyskuuta. Otteita julkilausumasta voi lukea Breitbart.com-sivustolta.

KRS Krito 10.-23.6.

White toimi Irakin ainoan anglikaanikirkon pappina Bagdadissa viime marraskuuhun saakka. Saatuaan lukuisia tappouhkauksia Isisiltä hän jätti Irakin ja toimii nyt Foundation for Relief and Reconciliation in the Middle East -avustusjärjestön johtajana. Järjestö antaa hengellistä ja aineellista tukea Isisiä paenneille Pohjois-Irakissa ja pakolaisille Jordaniassa.

”Järjestöni tarjoaa ruokaa, suojaa ja lääkkeitä tuhansille irakilaisille pakolaisperheille, jotka ovat paenneet Isisiä Jordaniaan. Jotkut ovat ylittäneet autiomaan löytääkseen turvan. Laukuissaan heillä ei ole ollut paljon muuta kuin vaatteita”, White kertoo.

”Kun näen vihaisia nuoria miehiä, jotka ottavat yhteen rajavartiosto kanssa Unkarissa ja vaativat pääsyä toisiin EU-maihin, minusta tuntuu, että väärät ihmiset ovat jonon keulassa.”

Andrew Whiten mukaan Euroopan tulisi erottaa ne, jotka etsivät parempaa elämää, niistä, jotka pakenevat henkensä edestä. Muussa tapauksessa ne, jotka tarvitsevat apua kipeimmin, uhkaavat jäädä vaille apua.

”Haluaisin nähdä enemmän tekoja niiden tuhansien pakolaisten, erityisesti irakilaisten pakolaisten, puolesta, jotka ovat jääneet jumiin Jordaniaan vailla tulevaisuuden toivoa”, White sanoo.

 

Uutista korjattu 28.9.: Andrew White lähetti asiasta lehdistötiedotteen maanantaina 21.9.

 
artikkelibanneri Uusi Tie