Awajin seurakunta siirtyi japanilaiseen johtoon

Awajin seurakunnan uusi pastori Okazaki Shigeru siunattiin tehtäväänsä maaliskuussa 2018. KUVA: AWAJIN SEURAKUNNAN ARKISTO

Kapulanvaihto tapahtuu Kansanlähetyksen Japanin työn 50-vuotisjuhlavuotena.

Awajin seurakunta perustetiin parikymmentä vuotta sitten, vuonna 1997, kun säännöllisesti Tokushiman saarelle jumalanpalvelukseen matkustava eläinlääkäri pohti ääneen, olisiko mahdollista perustee luterilainen seurakunta myös Awajin saarelle. Ensimmäiset vuodet Awajin seurakunta olikin Tokushiman seurakunnan etäpiste.

Koko tähän astisen historiansa ajan Awajin seurakuntaa on palvellut Kansanlähetyksen lähetti, jonka on kutsunut tehtävään Länsi-Japanin luterilainen kirkko. Maaliskuussa seurakunnan otti ensimmäistä kertaa johtaakseen japanilainen pastori Okazaki Shigeru.

Sansa kevat2019

Uudessa tilanteessa Kansanlähetyksen rooli muuttuu.

– Tavoitteena on tukea työtä rukouksin ja antaa taloudellista tukea seitsemän vuoden ajan niin, että tuki on progressiivisesti laskeva. Seitsemän vuoden kuluttua seurakunnan tulisi kannattaa itse itsensä, mikä on suuri tavoite seurakunnalle, jossa on 36 jäsentä ja heistäkin 26 aktiivisia kirkossa kävijöitä, seurakuntaa viimeisimmäksi palvellut lähetystyöntekijä Arni Hukari kertoo.

Ut ilmainen artikkelin alla