Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Awajin kirkkoa rakennetaan aikataulussa

 

Awajin seurakunnalla on noin 30 jäsentä. KUVA: JORMA PIHKALA

Awajin luterilainen seurakunta Japanissa on saamassa oman kirkon.
– Rakennustyöt ovat edistyneet hyvää vauhtia. Ulkoseinät on suurimmaksi osaksi saatu valmiiksi ja sisätöissä vauhti on myös hyvä, kertoo Kansanlähetyksen lähetystyöntekijä Jorma Pihkala.

Jorma Pihkala kertoo, että syksyn kolmesta taifuunista on selvitty pelkillä kaatosateilla. Ennen niitä ehdittiin saada kattolevytys valmiiksi, eikä näin ollen mitään kosteusvauriota rakenteisiin päässyt syntymään.

Sisäseinien levytys alkaa olla loppusuoralla. Tarvittavat viemäröinnit ja sähköjohdot on saatu paikoilleen.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Näillä näkymin kirkon valmistuminen aikataulussa eli maaliskuussa näyttää toteutuvan hyvin, Pihkala sanoo.

– Kirkon pääurakoitsija Itä-Tokushiman luterilaisen seurakunnan jäsen Takaki on huolehtinut siitä, että työn laatu on erinomaista, kehuu työmaata tarkastanut arkkitehti Isto Pihkala.

Kirkon suunnittelussa on auttanut myös arkkitehti Hannu Nokelainen.

Pappila on kirkon yläkerrassa

Kirkkosalin kaareva sisäkatto on kuusilautaa. Kirkkosaliin saadaan lahjoituksena 70 tuolia eräältä seurakunnan toimintaan osallistuvalta yrittäjältä. Seurakuntasali ja lasten huone tulevat muodostamaan kirkkosaliin liittyvän kokonaisuuden liukuovin, joten kaikkiaan tilaan saadaan mahtumaan toistasataa henkeä. Pappila sijaitsee toisessa kerroksessa. Rinteessä sijaitseva tontti tarjoaa myös parkkitilaa kirkkoon tulijoille.

Kirkon kokonaiskustannukset nousevat noin 385 000 euroon, joista Kansanlähetys on ottanut vastuulleen 154 000 euroa. Loput saadaan lainana Länsi-Japanin ev.lut. kirkon eläkerahastosta ja paikallisesta pankista. Pankkilainan osuus on ­270 000 euroa. Lainat seurakunta pyrki maksamaan sovitussa aikataulussa. Seurakunta hankki kirkon tontin uhrivaroillaan pari vuotta sitten.

– Iloitsemme siitä rohkeasta ja iloisesta ilmapiiristä, jonka vallitessa projektia on saatu viedä eteenpäin. Seurakunnan pastori Daniel Nummela on antanut merkittävän panoksensa kokonaisuuden suunnittelussa. Iloitsemme, että Nummelan perhe pääsee ensimmäisenä asumaan uudessa pappilassa maaliskuun lopulla, jos Herra suo ja elämme, Jorma Pihkala sanoo.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie