Avi Snyder: Olemme tilivelvollisia evankeliumin aarteesta peloista huolimatta

 

Jumalan lapsina, jotka ovat juurtuneet Häneen, meillä ei ole mitään eikä ketään pelättävää. Kuva: Saija Tiilikainen

Lähetysyhdistys Kylväjän Areopagos-webinaarissa perjantaina puhunut Jews for Jesus -järjestön Euroopan työn johtaja Avi Snyder lohduttaa, että monet Raamatun henkilöt taistelivat samojen pelkojen kanssa kuin nykykristityt.

Raamattu on täynnä ihmisiä, jotka pelkäsivät, mutta joita Jumala käytti omaksi kunniakseen. Avi Snyder muistuttaa, että Jumala valitsi kansansa kantaisäksi Aabrahamin, joka oli vanha puolikuollut mies ja vaimonsa Saaran, joka ei ollut hedelmällinen. Moosesta, joka oli epäpätevä, ikääntynyt, lainsuojaton paimen ja joka kärsi myös puhevaikeuksista Jumala käytti vapauttaakseen kansansa sekä nöyryyttämään maailman mahtavinta johtajaa, faaraota. Prostituoitua Raahabia Jumala käytti varjellakseen Joosuan lähettämiä vakoojia ja antoi Raahabille osan jatkumossa, joka johti Kristukseen. Jumala valitsi Daavidin, pojan lingon kanssa voittamaan Goljat-jättiläisen. Hän myös valitsi Pietarin, kalastajan Galileasta kohtaamaan aikansa uskonnollista eliittiä ristin sanomalla. Ja Saul Tarsolaisen, hauraan, pienen ja ruman miehen Jumala halusi viemään evankeliumia kreikkalaisille.

– Jumala ei kutsu meitä olemaan itsevarmoja, Hän kutsuu meitä olemaan käytettävissä. Itse asiassa Jumala käyttää mielellään epäpäteviä ja kunniattomia taatakseen, että kunnia menee yksinomaan Hänelle. Me emme ole kyvyttömiä, koska Jumala on kyvykäs, Avi Snyder toteaa.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Pelkoja on monenlaisia. Juutalaisilla on ollut paljon kokemusta muun muassa hylkäämisen pelosta. Jumala on joutunut kautta historian vakuuttamaan, että hän on heidän kanssaan. Pakanoiden apostoli Paavali joutui elämään fyysisen väkivallan uhan alla ja lisäksi hän pelkäsi epäonnistumista ja hedelmättömiä yrityksiä. 

– Niille, jotka tuntevat Herran ja joiden idententiteetti on juurtunut Kristukseen, työ ei ole koskaan turhaa eikä ajanhukkaa. Jeesus sanoo meille samoin kuin opetuslapsilleen ennen taivaaseenastumista: “Olen kanssanne maailman loppuun saakka.” Jumalan nimikin tarkoittaa: Immanuel, Jumala on kanssamme, Snyder muistuttaa.

Kivisydämien dilemma

Länsimaalaisille hylkäämisen pelko on kenties suurin pelko, joka hyökkää identiteettiimme Jumalan lapsina. Ironista on, että vaikka olemme juurtuneita Kristukseen, pelkäämme ihmisten hylkäämistä enemmän kuin pelkäämme Herran suuttumusta. Meillä pitäisi olla lihasydämet ja kivikasvot, mutta sen sijaan meillä onkin kivisydämet ja lihakasvot. 

– On paradoksiaalista, että samanaikaisesti Pyhä Henki toimii meissä ja toisaalta meitä sitoo pelko siitä, että joku edes katsoo meihin osoittaen paheksuntaa. Toisekseen, meidän pitäisi huolehtia vähemmän itsestämme ja enemmän niistä, jotka tekevät kohtalokkaan virheen kun hylkäävät Jumalan. Meidän tehtävämme on rukoilla heidän puolestaan, Avi Snyder pohtii. 

Jews for Jesus -järjestön Euroopan työn johtaja Avi Snyder lohduttaa, että monet Raamatun henkilöt taistelivat samojen pelkojen kanssa kuin me.

Uusina luomuksinakin meillä on hankaluuksia vanhan luontomme kanssa ja se vaikuttaa myös siihen, uskallammeko kertoa Hänestä muille. Mutta Jumalan lapsina, jotka ovat juurtuneet Häneen, meillä ei ole mitään eikä ketään pelättävää.

–  Iloitaan ja kiitetään siitä, että Jumala on hyväksynyt meidät. Vaikka ihmiset sanoisivat meitä kirotuiksi, Jumala kutsuu meitä rakastetuiksi. Jumala on tehnyt meistä lapsiaan. Tämän tähden meillä on varmuus siitä, ettemme ole koskaan yksin. Meillä on varmuus, ettei mikään voi vahingoittaa meitä, vaikka kuolisimme. 

Meillä on varmuus, että työmme ei ole koskaan turhaa. Vakuutus: vaikka olemme kyvyttömiä, mikään ei ole Jumalalle liian vaikeaa. Varmuus: vaikka ihmiset hylkäisivät, Jumala rakastaa ja hyväksyy meitä. Siispä: älä enää pelkää. Älä ole hiljaa. Puhu, kehottaa Avi Snyder.

Aika on nyt

Alkukristityt ymmärsivät tilanteen vakavuuden ja sen, että aika on vähissä. Asia on kiireellinen myös meille. Ei kukaan tule taivaaseen muuten kuin Jeesuksen kautta. 

–  He tiesivät, että he ovat tilivelvollisia siitä ajasta, jota Jeesus oli antanut heille. Tilivelvollisia evankeliumin aarteesta, jonka Jeesus oli uskonut heidän käsiinsä. Varhaiset uskovat löysivät yhteisen voiman toisistaan ja Herrasta. He oppivat rakastamaan niitä, joita Hän rakastaa ja haluaa pelastaa. Näin he avasivat ikkunat maailmaan, joka on vielä tänä päivänä auki. 

–  Tämä on ainoa aika mikä meille on annettu. Messiaan ruumiina, juutalaisina ja ei-juutalaisina avatkaamme uusia ikkunoita maailmaan  ja viekäämme Hänen evankeliuminsa kaikille, joiden tarvitsee se kuulla.  Miten ihanaa onkaan, kun seisomme Hänen edessään ja kuulemme Hänen sanovan: “Hyvin tehty. Hyvin tehty,” Avi Snyder päättää.

Avi Snyderin juuri suomennettu kirja Juutalaiset eivät usko Jeesukseen – ja muita väärinkäsityksiä on ilmestynyt tällä viikolla. Kirja on tilattavissa Perussanoman sivuilta. Snyder opetti etäyhteyksien kautta Areopagoksessa Turussa 6.marraskuuta. Seuraava Lähetysyhdistys Kylväjän rukousteemainen Areopagos-tapahtuma järjestetään 26.-27.maaliskuuta Helsingissä.

 
Kylvaja artikkelibanneri