Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Autolla Nepaliin -matka elokuvaksi

 

\”Möhköfantin\” ja kaverusten matkaa pääsee seuraamaan myös elokuvassa.

Muutama vuosi sitten joukko nuoria miehiä matkusti autolla Nepaliin. Matka ei päättynyt kotiinpaluuseen, vaan tavoitteena on kansanliike ihmisistä, jotka unelmoivat tehdä hyvää.

Nyt matkasta on valmistunut elokuva. Autolla Nepaliin on Suomen ensimmäinen joukkorahoitettu elokuva, jonka minimibudjetti saavutettiin jo viime vuoden lopussa. Ylijäämä aiotaan käyttää opettajien palkkoihin Nepalissa.

Juho Leppäsen ja Mikael Hautalan silmistä loistaa innostuneisuus ja puheissa kuuluvat huikeat näkymät ja tulevaisuuden visiot. Vaikka Nepalin-reissusta on kulunut jo kohta kaksi vuotta, matkan hehku ei ole loppunut.

Ideana oli ajaa vanhalla Möhköfantiksi nimetyllä pakettiautolla Suomesta Nepaliin ja tuoda paluumatkalla lasti turvakodin naisten tekemiä koruja Suomeen. Matkasta virisi iso hyväntekeväisyysprojekti, jonka vaiheita voi seurata projektin verkkosivuilla.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Aivan kahdestaan miehet eivät matkaa kuitenkaan toteuttaneet, vaan takana on noin kahdenkymmenen nuoren miehen ja naisen työryhmä, joista suurin osa oli Suomessa tukena matkan onnistumiseksi. Menomatkan Nepaliin ajoivat Juho Leppänen, Mikael Hautala ja Rico Pircklen ja paluumatkalaiset olivat Leppäsen lisäksi Misa Jokisalo ja Heikki Lamula.

– Koko matka kesti 84 päivää ja ajokilometrejä tuli noin 20 000. Matkamme sai huikean vastaanoton ja seuraajakunnan, joiden ansiosta muun muassa Nepaliin rakennettiin kaksi koulua.

Madventures-miehet vierailulla

Media on ollut kiinnostunut Autolla Nepaliin -matkasta ja esimerkiksi Aamulehti kirjoitti useamman artikkelin. Matkakertomusta on luettu netissä ahkerasti ja kuin pisteeksi i:n päälle viime joulukuun puolivälissä Leppänen ja Hautala saivat vieraikseen TV:stä ja kirjoista tutut Madventures-miehet Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin. Kaksikon televisiosarja ja mainiot kirjat ovat innostaneet monia suomalaisia lähtemään seikkailuille maailman ääriin.

Monet kokemukset yhdistävät näitä miehiä ja Madventures-miesten kirja kuului myös Leppäsen ja Hautalan matkan varusteisiin. Rantalan ja Milonoffin ensimmäinen matka kymmenen vuotta sitten suuntautui juuri Nepaliin.

Ainekset elokuvaan

Leppänen ja Hautala kertovat, että jo matkalla kuvatessa syntyi idea tehdä elokuva. Autolla Nepaliin -tarina sisältää unelmia, dramatiikkaa, onnistumisia, epäonnistumisia ja suoranaisia ihmeitä.

– Tämä tarina ansaitsee tulla kuulluksi ja nähdyksi.

Juuri valmistumassa oleva elokuva on myös Suomen ensimmäinen kokonaan joukkorahoitettu elokuva. Elokuvan minimibudjetti, 25 000 euroa, saavutettiin jo viime vuoden lopussa. Summa muodostuu sponsorituista ja elokuvalippujen myynnistä. Toiveena on saada rahaa yli elokuvan kustannusten kolmen opettajan palkkaamiseen Nepaliin vuodeksi.

Elokuvan käsikirjoittaja on Juho Leppänen, ohjaaja Timo Peltokangas ja leikkaaja Raimo Saba. Ennakkonäytös on Tampereen helluntaiseurakunnassa ensi lauantaina 25. huhtikuuta.

Seurakuntalaisen elokuussa 2012 julkaisema juttu Nepalin-matkasta täällä.

Lisätietoa projektista ja ennakkonäytöksen liput: autollanepaliin.fi.