Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Australiassa terrori-iskun suunnittelusta epäilty pysyy vangittuna

 

Australiassa terrori-iskun suunnittelusta epäilty 17-vuotias pysyy vangittuna. Tapauksen käsittely alkoi maan nuorisotuomioistuimessa maanantaina. Poliisi pitää mahdollisena, että epäilty on radikalisoitunut ja omaksunut islamistista ääriajattelua internetissä.

Nuori mies pidätettiin perjantaina, kun poliisi löysi hänen kotoaan Melbournesta kolme itse rakennettua pommia. Epäiltyä syytetään terrori-iskun suunnittelusta ja terrori-iskun tekemiseen liittyvän omaisuuden hallussapidosta.
Epäilty osallistui oikeudenkäyntiin, mutta hän pysyi hiljaa.

Poliisi ei usko iskun suunnittelussa olleen mukana muita. Poliisi pitää mahdollisena, että 17-vuotias on radikalisoitunut internetissä, jossa ääri-islamilaiset järjestöt levittävät propagandaansa.

KRS Krito 10.-23.6.

Australia nosti terrori-iskun uhkan mahdollisuuden korkeaksi syyskuussa. Huolestuneisuutta lisää se, että yli sata Australian kansalaista on lähtenyt Irakiin ja Syyriaan liittyäkseen äärijärjestö Isisiin.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)