Australian kirkot tulvan uhrien tukena

 

Australia kärsiessä pahimmista tulvista 30 vuoteen, kirkot ovat koonneet voimansa auttaakseen kriisin keskellä eläviä ihmisiä.

Paikalliset kirkot toimivat evakuointikeskuksina. Katastrofi koulutuksen saanut pastori Robert Buchan, Moreen kirkon alueelta kertoo, että suurin osa avustustoiminnasta on tällä hetkellä ihmisten välittömiin tarpeisiin vastaamista.

– Keskeisin tehtävä juuri nyt on jakaa tietoa, kyyditä ja opastaa heitä paikallisiin supermarketteihin. Ihmiset ovat vielä liian pöllämystyneitä käydäkseen kovin syvällisiä keskusteluja. Ehkä ihmiset alkavat purkaa tunteitaan vasta kun pahin tilanne on ohi ja he huomaavat, ettei paluuta omaan kotiin enää ole.

Sherwood Uniting kirkon pastori Heather Griffin työskentelee Bribanessa. Kirkko sijaitsee lähellä pahoja tulva alueita.

Ajatushautomo Kompassi Neliöb. 13.11.-10.12. MJa

– Tuntuu epätodelliselta! Kaikki päätiet ovat täysin veden alla ja vedestä pistää talojen kattoja, Griffin kuvailee tilannetta.

Tulvan seurauksena viime viikolla järjestettiin ekumeeninen jumalanpalvelus, jonka järjestämiseen osallistuivat paikallinen luterilainen, anglikaaninen sekä katolinen kirkko. Kirkot ovat myös pyrkineet tukemaan toisiaan lähettämällä pastoreita katastrofista kärsiville alueilla.

Australian tulvissa on kuollut ainakin 22 ihmistä, ja uhrimäärän pelätään kasvavan. Vuonna 2009 Victorian osavaltion tuhoisat maastopalot vaativat peräti 131 ihmishenkeä, mutta aineelliset tuhot jäivät tulvakatastrofia pienemmiksi.