Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Åströmiltä viime vuoden myydyin levy

 

Nina Åströmin levyt myivät hyvin vuonna 2014. Kuva: Åströmin Facebook-sivu.

Nina Åströmin Minun aarteeni oli vuoden 2014 myydin gospel-levy, selviää Seurakuntalaisen tekemästä kyselystä kauppiaille. Nuorten nousevia trendejä taas ovat rap ja elektro.

Seurakuntalaisen viikonloppuna tavoittamien Sacrumin ja Aikamedian edustajien mukaan viime vuoden myydyin kristillinen levy oli Nina Åströmin Minun aarteeni. Aikamedian mukaan myös Åströmin kaksi muuta levyä olivat liikkeen myydyimpien kärjessä viime vuonna.

Sacrumin myyntipäällikön Susanna Mäntyrannan mukaan liikkeen myydyimpien kärjessä olivat heti Åströmin uutukaisen jälkeen Jaakko Löytyn ja Mika Nuorvan Enkelinpiirtäjiä. Kolmantena oli ikisuosikki, Kauneimmat virret ja hengelliset laulut -kokoelma.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

-Virsilevyt ja tuttu hengellinen musiikki myy meillä. Jenkkigospelia sen sijaan myydään nykyään todella vähän, Mäntyranta sanoo.

Sacrumin myynti keskittyy hänen mukaansa yhä enemmän yli 30-vuotiaisiin. Sitä nuoremmat ostavat yhä harvemmin levynsä fyysisessä muodossa.

-Kristillisten leffojen myynti on sen sijaan kasvanut, hän huomauttaa.

Rap ja elektro nousussa

Maanalaisen levykaupan Miika Partalan mukaan liikkeen myydyimmät levyt edustavat nuorten suosimia gospelbändejä. Partalan mukaan viisi myydyintä levyä viime vuodelta olivat Immanuelilta, Kls:ltä, LZ7:lta, Kontrolilta ja Audilelta. Maanalainen myy levyjä nettikaupan lisäksi esimerkiksi nuorten kristillisillä festareilla.

-Kaiken kattavaa gospelin myyntilistaa on tuskin mistään saatavilla. Isoin osa myynneistä ei koskaan listaudu mihinkään, Partala kertoo.

Kuten kärkiviisikko antaa ymmärtää, elektronisella musiikilla menee nykyään hyvin. Ylistysmusiikki on myös Partalan mukaan pitänyt pintansa.

-Tämän hetken selkeä nouseva trendi on rap ja elektro, kun taas laskeva trendi on kitaravetoinen bändimusa.