Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Asiantuntija: Kuilu seurakunnan ja nuorisotyön välillä myrkyllinen nuoren uskolle

 

KUVA: praises 5/freeimages.com

Lähes puolet amerikkalaisnuorista ajautuvat kauas Jumalasta ja seurakunnasta valmistuessaan lukiosta.

Fuller Youth Instituten toimitusjohtaja Kara Powell selittää ilmiötä Churchleaders-verkkosivun haastattelussa. Powellilla on yli 20 vuoden kokemus nuorisotyöstä.

Hänen mukaansa tutkimukset osoittavat, että nuorten uskonelämän kannalta on erittäin tärkeää osallistua jumalanpalveluselämään, jossa eri sukupolvet ovat yhdessä.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Samalla kun on hienoa, että on hyvin koulutettuja, palkattuja sekä vapaaehtoisia nuorisotyöntekijöitä, varjopuolena on kasvava kuilu koko seurakunnan ja nuorisotyön välillä. Se on myrkyllinen nuorien uskolle, Powell toteaa.

Tilanne johtaa siihen, että oppilaat usein valmistuessaan tuntevat vain nuorisotyön ja nuorisotyöntekijän. Sen sijaan seurakunnan aikuiset ovat tuntemattomia.

– Ei ole ihme että he ajautuvat pois seurakunnasta, koska heistä tuntuu, että he ovat kasvaneet ulos siitä, johtaja korostaa.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie