Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Arvo Survo: ”Suomen kirkosta tulossa saaristo”

 

Kuva: Hannu Häkämies.

Inkerin kirkon perustajiin kuuluva pastori, muusikko ja runoilija Arvo Survo arvioi lokakuun Elämä-lehdessä Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa.

Survon mukaan kirkko oli Suomessa aikanaan ”kuin hengellinen manner”.

– Nyt saastevedet ovat kuitenkin nousseet korkealle. Seurakunnista, jotka eivät ole luopuneet sanasta, on tulossa saaristo.

Perheniemi neliöb. vko 49-50. MJa

– Kun saastevedet nousevat meidän ei tule lapioida kirkonmäeltä hyvää maata saastuneille alueille, vaan tulee vahvistaa kirkonmäkeä, jotta mahdollisimman moni voisi löytää sen ja pelastua. Tarvitaan selkeää julistusta ja raamatullista selkärankaa, Survo kuvailee.

Hänen mukaansa vaarana on, että ”heikkona esiintyvä totuus alkaa vaikuttaa valheelta ja vahvana esiintyvä valhe totuudelta”.

– Kun meille on uskottu totuus, sitä tulee julistaa vahvasti, Survo neuvoo.

Arvo Survo tunnetaan laulujensa lisäksi suomalais-ugrilaisten kielten taitajana. Hän on kehittänyt mordvan kieleen lukuisia kirjakieleen hyväksyttyjä termejä. Tällä hetkellä Survo toimii Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen lähettinä Inkerinmaalla.

Lue Arvo Survon haastattelu kokonaan Elämä-lehdestä 10/2015

 
Artikkelibanneri perussanoma

Aiheet