Arveluttaako nuorten kirkon työntekijöiden laimea lähetysinto piispaa edelleen?

 

‒ Me kristityt ajattelemme, että Jumala on yksi ja jakamaton, mutta kolme eri persoonaa. Käsitys syntyi vähitellen, kun oli otettava kantaa siihen, kuka Jeesus on, piispa Simo Peura sanoo.

Lähetystyö on suuri tulevaisuuden kysymys kirkolle, arvioi Kirkon lähetystyön toimikunnan puheenjohtaja Simo Peura Piispan kyselytunnilla vuosi sitten. Keskiviikkona Lapuan piispa vastaa jälleen suorassa radio- ja videolähetyksessä.

Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura arvioi viime vuonna Radio Dein ja Kotimaan toteuttamassa Piispan kyselytunti -ohjelmassa, ettei kirkon nuorten työntekijöiden keskuudessa lähetystyön kannattaminen ole yhtä vahvaa kuin aikaisemmin.

– Kun ottaa huomioon, että kirkosta on eronnut viimeisten vuosien aikana satojatuhansia ihmisiä, niin tämähän tarkoittaa käytännössä sitä, että lähetyskenttä ja lähetystyö alkaa kotiovelta, totesi Peura Radio Dein Piispan kyselytunnilla vuosi sitten helmikuussa.

IK-opisto (vuosisop) neliöb.17.-30.1.MJa

Mitä Peura arvioi lähetystyöstä ja kirkon muista polttavista haasteista nyt? Entä miten #mee too -kampanja näkyy kirkossa. Muun muassa näihin teemoihin on luvassa piispallisia vastauksia, kun maakuntalehti Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljanmaa, Kotimaan artikkelitoimittaja Jussi Rytkönen, Veritas Forumin koordinaattori ja vapaa toimittaja Danielle Miettinen ja Radio Dein ohjelmajohtaja Kai Kortelainen esittävät kysymyksiä piispa Simo Peuralle suorassa lähetyksessä Piispan kyselytunnilla keskiviikkona 28.3. aamuyhdeksästä alkaen.

Piispan kyselytunti nähdään radiolähetyksen ohella suorana videolähetyksenä Radio Dein Facebook-seinällä, josta sen voi katsoa myös suoran lähetyksen jälkeen. Radiolähetys on kuunneltavissa kuukauden ajan Radiot.fi-palvelussa.

KUUNTELE: Piispa Simo Peura: Lähetyskenttä alkaa kotiovelta

 
Radio Dei Radiot_fi