Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Sanan Suvipäivien viesti: Armo antaa rohkeutta

 

Panu Pitkänen (takana), Ulla Saunaluoma ja Kalle Virta kutsuivat Sanan Suvipäivillä kansaa Kristuspäivään Turkuun. Juhlaselfie ja vilkutus: – Tulossa ollaan!

Kansan Raamattuseuran kesäjuhlan otsikkona Imatralla oli Sie kelpaat eli armo karjalaisittain. Kelpaamisen teema oli esillä eri näkökulmista, suhteessa Jumalaan, toisiin ihmisiin ja omaan elämänhistoriaan.

Viikonlopun ohjelmassa oli runsaasti valinnanvaraa niin puheissa kuin musiikissakin. Suosituinta oli raamattuopetus. Pääohjelman rinnalla koko lauantaipäivän avoinna oli Raamattuteltta, jossa käytiin läpi Uusi testamentti.

Kansan Raamattuseuran työn painopisteet on tiivistetty sanoihin ajassa, ytimessä ja yhteydessä. Raamattuopetus ja rukous sisältyvät vahvasti niihin kaikkiin.  Tärkeä juonne päivillä olikin rohkaiseminen rukoukseen, yksin ja erityisesti lähimmäisten puolesta ja kanssa.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Kutsu yhteiseen rukoukseen

Hengen uudistus kirkossamme -yhdistyksen toiminnanjohtaja Panu Pitkänen oli yhdessä Ulla Saunaluoman ja Kalle Virran kanssa kutsumassa juhlaväkeä Kristuspäivään Turkuun 2.12. rukoilemaan yhdessä Suomen puolesta.

– Paras lahja minkä voin kuvitella sata vuotta täyttävälle Suomelle on, että rukoilemme maamme puolesta, Pitkänen sanoi.

– Kun tulemme yhteen näytämme, että meitä on paljon, jotka haluamme rukoilla Suomen puolesta.  Meitä on opetettu rukoilemaan yksin, mutta meitä kutsutaan myös yhteen rukoilemaan yhteisten asioiden puolesta. Yhdessä  olemme vastaus Jeesuksen rukoukseen, että kaikki olisivat yhtä. Se on huikea syy tulla Kristuspäivään, Saunaluoma rohkaisi.

Rukoukseen Sanan Suvipäivien ohjelmassa oli mahdollisuuksia moneen otteeseen.

– Moni miettii omia rukouksiaan, että kelpaavatko ne. Saamme kuitenkin rukoilla rohkeasti ja lapsen lailla Jumalan lupauksen mukaan, pastori Jukka Jämsén rohkaisi.

– Meidän ei tarvitse soittaa vain hätäpuheluja, kun tarjolla on henkilökohtainen jatkuva prepaid-yhteys Jumalan kanssa ja rajaton puheoikeus omien asioidemme ja toisten puolesta. Pyhän Henki on annettu avuksemme, jotta voimme olla avuksi muillekin rukouksen kautta. Meillä voi olla laajakaistalla koko ajan viestiyhteys taivaallisen Isämme kanssa.

Armo on voimavara

– Totaalinen armahdus antaa valtuuden Kristus-tiellä kulkemiseen ja toisten siunaamiseen, Mikko Matikainen muistutti raamattuopetuksessaan.
– Tätä tietä reunustaa kuitenkin kaksi ojaa, joihin voimme pudota, vääränlainen suorittaminen ja vääränlainen armokäsitys, joka tekee laiskaksi ja joutilaaksi.

– Armon tiellä emme ole laiskoja, mutta emme myöskään ylisuorittajia. Armo saa meidät kulkemaan Jeesuksen kanssa ja tekemään asioita rakkauden vuoksi. Armo on meille voimavara arjessamme kulkea rukoillen ja toisia siunaten.

Kanavissa käsiteltiin muun muassa perheiden ja avioliiton kysymyksiä, kuultiin terveisiä kristityiltä Intiasta ja jaettiin ajatuksia ja kokemuksia siitä mistä hyvinvointi kumpuaa ja mistä löytää rohkeutta elämään.

Juhlaväkeä oli tullut Imatralle eri puolilta maata. Moni kertoi tulleensa mukaan nimenomaan kuullakseen raamattuopetusta. Toisille tapahtuma on tärkeä paikka ystävien tapaamiselle. Kiitosta moni antoi ohjelman monipuolisuudesta. Järjestäjät iloitsivat siitä, että konsertit toivat mukaan niitäkin, jotka eivät muuten tällaisissa tapahtumissa käy. Kaunis juhlapaikka aivan Vuoksen rannalla ja karjalainen vieraanvaraisuus toivat oman erityismausteensa tunnelmaan.

Viikonlopputapahtuma 16.-18.6. kokosi paikalle yhteensä noin 4000 kävijää. Ohjelmaa oli lisäksi Imatran keskustan kävelykadulla, jossa tavoitettiin satoja kuulijoita.

Tapahtuman päätteeksi ensi kesän Sanan Suvipäivien viestikapula, koivupuinen risti, luovutettiin Kangasniemen seurakunnan edustajille.