Arkkipiispa Kari Mäkinen: ”Jumala käyskentelee Porissa”

 

Arkkipiispa Kari Mäkinen uskoo Jumalan käyskentelevän SuomiAreenan ja jazzväen joukossa. Arkkipiispa Kari Mäkinen pitää hyvänä, että kirkko tuo Jumalan esiin kesän aikana Porissa. Hän esitteli näkemyksiään SuomiAreenan ohjelman julkistustilaisuudessa keskiviikkona. MTV3:n yhdessä kirkon kanssa järjestämässä tapahtumassa keskustellaan muun muassa siitä, onko armottomassa yhteiskunnassa tilaa armolle ja onko jumalattomassa maailmassa tilaa pyhälle.

 

– Jumala ei astu panelistien joukkoon lavalle, mutta tietoisuus siitä, että täällä Hän käyskentelee, saa ehkä puhumaan hiukan toisin, nöyremmin tai rohkeammin. Ehkä se tekee hyvällä tavalla rauhattomaksi, arvioi Mäkinen.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Mäkinen muistutti myös vanhoista virsistä, joista huokuu ”lujaa, syvää, tummaa ja vahvaa radikaalia voimaa, joka saa kaikki tämän maailman vallat tuntemaan itsensä vähän epävarmoiksi”.

– Jumalasta ei näissä yhteyksissä ole ollut tapana liiemmälti puhua. Jumalasta on puhuttu arasti ja itsekseen. Jumala on jäänyt kirkon seinien sisään tai lojunut puoliksi unohdettuna jossain yksityisissä nurkissa ja otettu naftaliinista pahimmassa hädässä tai erityisessä juhlassa, sanoi Mäkinen.

Ensi kesän SuomiAreenassa Porissa MTV3:n pääyhteistyökumppaneina ovat Suomen evankelis-luterilainen kirkko ja sisäasiainministeriö. Kirkon tilaisuuksissa pohdiskellaan muun muassa, milloin maailmasta tuli synnitön ja armahtaako Jumala, kun yhteiskunta ei sitä tee. Kirkon paneelit, virsi-ilta ja jazzkonsertti järjestetään 18.7.-20.7. 2012.

Kirkon järjestämissä paneeleissa mukana ovat muun muassa EU-komission varapuheenjohtaja Olli Rehn, dekkarikirjailija Leena Lehtolainen, kolumnisti Jukka Relander, viestintäministeri Krista Kiuru, kehitysministeri Heidi Hautala, kansanedustaja Ilkka Kantola ja rakennusteollisuuden puheenjohtaja Tarmo Pipatti. Piispoista paneeleihin osallistuvat arkkipiispa Kari Mäkinen ja piispat Kaarlo Kalliala, Björn Vikström ja Irja Askola sekä metropoliitta Ambrosius.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)