Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Arkki tarjoaa vaihtoehtoja

 

Arkissa lapset saavat yhdessä vanhempien kanssa valita, minkälaisiin teemapajoihin osallistuvat.

Kalajoen kristillisen opiston yhteyteen perustetaan syksyllä uusi päiväkoti. Päiväkoti Arkki tarjoaa lapsille monipuolista toimintaa sekä kristillistä sisältöä.

– Oma päiväkoti on ollut haaveena jo pidemmän aikaa, vuosikymmeniä jos en väärin muista, kertoo päiväkodin johtaja Heli Kunnasmäki.

Kun Kalajoen kaupunki tuli mukaan yhteistyöhön, Kalajoen kristillisen opiston yhteyteen voitiin viimein ruveta suunnittelemaan omaa päiväkotia. Opisto ja Arkki sijaitevat aivan vierekkäin ja jakavat monia palveluita. Esimerkiksi päiväkodin ruoka valmistetaan opistolla.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

 

Hyötyä lapsille ja opiskelijoille

Uudesta päiväkodista hyötyvät erityisesti Kalajoen kristillisen opiston opiskelijat. Opisto on Pohjois-Suomen suurin lapsi- ja perhetyön kouluttaja, ja nyt opiskelijoilla on mahdollisuus päästä harjoittelemaan päiväkoti Arkkiin.

– On aivan eri asia harjoitella vaikkapa liikuntahetken vetämistä opiskelukavereilla kuin oikeasti lasten kanssa. Opiskelijat saavat päiväkodista arvokasta kokemusta, ja samalla lapsillakin on enemmän tuttuja aikuisia päiväkodissa, Kunnasmäki selostaa.

”Olemme kuitenkin avoimia kristillisestä sisällöstä, ja se on varmasti monelle kristityille vanhemmalle helpotus”

Kristillinen päiväkoti?

Kunnasmäki kertoo, että päiväkoti Arkki ei ole varsinaisesti kristillinen päiväkoti, vaikka uskon asiat ovatkin normaalia enemmän esillä. Päiväkoti on avoin kaikille, ja vanhemmat saavat yhdessä lapsensa kanssa päättää, osallistuuko lapsi rukouksiin ja hartaushetkiin.

– Kalajoki on niin pieni kaupunki, että kristilliseen päiväkotiin ei ehkä saataisi tarpeeksi lapsia. Olemme kuitenkin avoimia kristillisestä sisällöstä, ja se on varmasti monelle kristityille vanhemmalle helpotus, Kunnasmäki kertoo.

 

Valinnaisuus viehättää

Kunnasmäen mukaan päiväkoti on herättänyt paljon kiinnostusta etenkin vanhemmissa. Arkki tarjoaa nimittäin vanhemmille ja lapsille vaihtoehtoja siitä, millaiseen ohjelmaan lapsi päiväkodissa osallistuu.

– Lapsille on erilaisia teemapajoja, esimerkiksi liikunta, ilmaisutaidot, askartelu tai englanti, joista lapset ja vanhemmat saavat yhdessä valita. Näin esimerkiksi erittäin liikunnalliset lapset pääsevät purkamaan energiaansa, kun muista asioista kiinnostuneet voivat keskityä omiin puuhiinsa. Halutessaan lapsi voi kokeilla vaikka kaikkia teemapajoja.

– Kaiken kaikkiaan opiston ja päiväkodin yhteistyö on hieno mahdollisuus, joka rikasta molempien toimintaa, Kunnasmäki iloitsee.

 

Kuva: Anja Osenberg /pixabay

 

Aiheet