”Haluan opettaa lapsille, että rakkaus on sotaa tärkeämpää”

 

Lasten televisio-ohjelmia Kyproksella tekevä Parastoo Poortaheri kertoo

– Rakastan lapsia, heissä on tulevaisuus! Lapsia voi vielä ohjata kasvamaan oikeaan suuntaan. Heille voi opettaa, että rakkaus on maailmassa tärkeämpää kuin sota, sanoo itsekin vasta 23-vuotias Parastoo Poortaheri.
Parhaillaan Suomessa vieraileva iranilaissyntyinen Parastoo Poortaheri on SAT-7 Pars -satelliittitelevisiokanavan lastenohjelmien juontaja ja tuotantoassistentti.

Parastoo Poortaheri näkyy SAT-7 Parsin Karuselli-lastenohjelman kautta tv-ruudussa kuutena päivänä viikossa. Puolituntinen ohjelma lähetetään iltapäivisin, ja se uusitaan seuraavana aamuna. Farsinkielinen ohjelma on suunnattu erityisesti 4-10-vuotiaille.

Iranissa katsotaan paljon satelliittitelevisiota. Joka neljäs iranilainen on alle 15-vuotias ja 70 prosenttia on alle 30-vuotiaita, joten myös lastenohjelmille riittää katsojia.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Kyproksella työskentelevä Parastoo Poortaheri saa joka viikko keskimäärin 130-150 puhelinsoittoa katsojilta. Valtaosa puheluista tulee Iranista, vaikka ohjelmat näkyvät laajalla alueella Keski-Aasiassa, Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa ja Euroopassa.

SAT-7 Pars on osa kristillistä SAT-7-satelliittitelevisioperhettä. SAT-7:n viidestä kanavasta kolme on arabiankielistä, yksi farsin- ja yksi turkinkielinen. Ohjelmat ovat paikallisten kristittyjen tekemiä, mutta suuri osa katsojista on muslimeja.

– Eräs 4-vuotias muslimipoika soitti minulle. Hän kertoi pitävänsä ohjelmassa eniten siitä, että siinä puhutaan Jeesuksesta. Moni soittaa vain kertoakseen, että katsoo ohjelmaa. Jotkut soittavat säännöllisesti jutellakseen ja pyytävät, että mainitsen heidän nimensä lähetyksessä.

Karuselli-ohjelmassa on paljon musiikkia, ja myös rukoukset lauletaan. Parastoo Poortaheri iloitsee siitä, että kun lapset oppivat hengellisiä lauluja, he oppivat samalla rukoilemaan.

Parastoo Poortaheri on parhaillaan Suomessa Medialähetys Sanansaattajien kutsumana. Häntä voi tavata viikonlopun aikana muun muassa Helsingissä ja Varkaudessa.

 
Sansa artikkeliban.12.2.- MJa