Arkeologit skeptisiä Nooan arkin aitoudesta

 

Ainakin kaksi tunnettua arkeologia, jotka molemmat ovat tehneet useita tutkimusmatkoja Araratin vuorelle, ovat esittäneet julkisuudessa suuria epäilyksiä tällä viikolla löydetyksi väitetyn Nooan arkin aitoudesta. Heidän mukaansa kyseessä on huijaus, ja kuvissa nähdyt puut olisi tuotu vuorelle Mustanmeren alueelta.

– Lyhyesti: kaikki raportoitu on huijausta, sanoi Randall Price World Net Daily -uutistoimistolle. Price johtaa Libertyn yliopistossa juutalaistutkimusta.

– Tämä ei ole Nooan arkki, Bob Cornuke Bible Archaeology Search and Exploration -instituutista puolestaan toteaa ja jatkaa:

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

– Se on väärennös. Ja suuri huijausyritys, ainakin mitä voin päätellä materiaalista ja silminnäkijöiden todistuksista Turkissa.

Epäilyksiä ovat herättäneet erityisesti joissakin kuvissa näkyvät hämähäkin seitit, joiden olemassaolo olisi mahdotonta löytökorkeudessa. Arkin väitetään olevan lähes 4000 metrin korkeudessa Araratin vuorella.

Löydetyt puut näyttävät olevan myös harvinaisen hyvässä kunnossa. Tutkimusryhmä ei ole myöskään esittänyt mitään konkreettisia todisteita tai näytteitä tieteilijöiden testattavaksi. Tiettävästi ryhmän mukana ei ole myöskään arkeologia tai geologia.

Arkeologit eri puolilla maailman odottavat lisätietoa ja näytteitä puolueettomaan testaukseen voidakseen ottaa kantaa arkin aitouteen.

Kuvia löydetystä arkista ja lisätietoa: World Net Daily

Video väitetystä arkista: YouTube

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie