Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Apologeetta: ”Jumalalta voi rukoilla myös urheilumenestystä”

 

Voiton puolesta saa rukoilla

On tärkeää kuitenkin muistaa Jumalan tahdon tapahtuminen, sanoo William Lane Craig.

Kristitty voi rukoilla oman urheilumenestyksensä tai suosikkijoukkueensa puolesta, kunhan muistaa rukoilla myös, että kaikessa tapahtuisi Jumalan tahto, toteaa tunnettu yhdysvaltalainen apologeetta, professori William Lane Craig Christianity Today -verkkolehden haastattelussa.

– Minusta on hyväksyttävää, että kristityt urheilijat rukoilevat [voittamisen] puolesta, kunhan he ymmärtävät, että myös vastustajajoukkueen pelaajat rukoilevat, ja jotkut näistä rukouksista jäävät vaille vastausta Jumalan kaitselmuksen mukaisesti, Craig toteaa.

SRO Naistenpäivät neliöb. 25.-31.3.

Ottelumenestystäkin parempia rukousaiheita urheilijoille – ja urheilufaneille – ovat Craigin mukaan kuitenkin esimerkiksi luonteen kehittyminen ja reilu peli.

Uskon ja urheilun suhde on ollut Yhdysvalloissa viime viikkoina runsaasti esillä amerikkalaisen jalkapallon suurtapahtuman, Super Bowlin, vuoksi.

 

Lue alkuperäinen haastattelu Christianity Todayn verkkosivuilta.